Qualcomm onthult nieuwe generatie Wear processor

Qualcomm onthult nieuwe generatie Wear processor

11-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Qualcomm heeft de nieuwe Snapdragon Wear 3100 processor aangekondigd. De Snapdragon Wear 3100 is een nieuwe processor voor wearables zoals smartwatches en volgt de nu twee jaar oude Wear 2100 processor op.

De nieuwe Snapdragon Wear 3100 processor van Qualcomm is tot 20x energiezuiniger dan de Snapdragon Wear 2100 van twee jaar geleden. De chipset is daarnaast ook nog een stuk compacter geworden met een oppervlakte van 20 mm (4 x 5 mm). Daarbij is de Wear 3100 processor nu ook voorzien van een co-processor die sensordata gaat verwerken.

De grootste uitdaging bij wearables is het energieverbruik. In wearables is vaak maar beperkt ruimte voor een accu, dus de beschikbare accucapaciteit moet zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. De nieuwe Snapdragon Wear 3100 processor is op dat gebied dan ook sterk geoptimaliseerd.

Er komen drie versies van de Snapdragon Wear 3100 processor beschikbaar. Eén versie is geschikt voor bluetooth en Wi-Fi, een tweede model biedt daarnaast ook 4G ondersteuning. Een derde model heeft ook een GPS ontvanger aan boord.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie