'Google introduceert Google Pixel 3 smartphones ook in Europa'

12-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Google gaat de Google Pixel 3 smartphones ook in Europa presenteren, zo blijkt uit uitnodigingen die Google naar Europese pers heeft gestuurd. Er vindt op 9 oktober ook in Parijs een introductie evenement plaats, gelijktijdig met de introductie in New York.

Al maanden gaan geruchten over de aankomende Googel Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Vorige week heeft Google door laten schemeren dat de Pixel 3 smartphones op 9 oktober gepresenteerd zullen gaan worden in New York. Uit nieuwe informatie blijkt dat er ook in Europa introductie evenement(en) georganiseerd gaan worden.

Google nodigt internationale media uit voor evenement op 9 oktober in New York
Google nodigt internationale media uit voor evenement op 9 oktober in New York

Diverse Europese media hebben uitnodigingen ontvangen voor een introductie evenement op 9 oktober in Parijs, gelijktijdig met de introductie in New York. Volgens bronnen gaat Google de Google Pixel 3 smartphones dit jaar in de meeste landen uitbrengen waar nu ook Google Assistant beschikbaar is.

Sinds deze zomer is Google Assistant ook in Nederland beschikbaar, waarmee de kans groot is dat Google de Google Pixel 3 smartphones dit jaar ook in Nederland gaat voeren. Eerdere versies van de Googel Pixel smartphones zijn nooit officieel in Nederland uitgebracht.

Veel details al bekend

Er is afgelopen maanden al behoorlijk veel informatie uitgelekt over de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Volgens de geruchten en uitgelekte gegevens wordt de Google Pixel 3 een toestel met een 'normaal' 18:9 beeldscherm, de Google Pixel 3 XL krijgt waarschijnlijk een 19:9 beeldscherm en heeft bovenin een zogenaamde 'notch' (uitsparing).

Verder is gebleken dat de Google Pixel 3 een beeldscherm van 5,3 inch heeft. De Google Pixel 3 XL krijgt een beeldscherm van 6,2 inch. Ook wordt gemeld dat beide toestellen aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 710 processor, een nieuwe processor die nog door Qualcomm gepresenteerd moet gaan worden.

Dubbele camera voor beide Google Pixel 3 smartphones

Boven het beeldscherm van de Google Pixel 3 en in de notch van de Google Pixel 3 XL zijn vele uitsparingen te vinden. Het lijkt erop dat beide toestellen een dubbele front-camera gaan krijgen. Verder zijn uitsparingen zichtbaar voor de luidspreker en sensoren.

(3D) gezichtsherkenning standaard onderdeel van Android P?

Gezien de dubbele camera-setup en de focus van Google om met nieuwe Pixel smartphones ook nieuwe technieken die in Android ondersteund worden direct aan te kunnen bieden, lijkt het voor de hand te liggen dat in de aankomende nieuwe Android versie (Android 9.0 P.) gezichtsherkenning standaard opgenomen zal gaan worden als ondersteuning. Verwacht wordt dat vanaf volgend jaar de eerste fabrikanten van Android smartphones gaan werken met 3D gezichtsscanners, zoals deze nu al in de Apple iPhone X is toegepast. Mogelijk dat Google hier al op voorsorteert met Android P.

Front-facing speaker

Onder het beeldscherm is bij beide toestellen ook nog een opmerkelijke uitsparing zichtbaar. Mogelijk gaat het hier om een uitsparing voor een tweede front-facing speaker. De uitsparing is te smal voor bijvoorbeeld een vingerafdruksensor die vermoedelijk aan de achterzijde van de toestellen geplaatst is.

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zullen hoogstwaarschijnlijk op 9 oktober gepresenteerd gaan worden. Google gebruikte hetzelfde introductie evenement vorig jaar ook voor de introductie van andere Google producten zoals de Google Home speaker en Pixel Books.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie