Ook OnePlus neemt afscheid van de 3,5 audio aansluiting

Ook OnePlus neemt afscheid van de 3,5 audio aansluiting

14-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De OnePlus 6T, die op 17 oktober gepresenteerd zal gaan worden, zal niet langer beschikken over een 3,5 mm audio uitgang. Dat heeft OnePlus door laten schemeren rondom de introductie van een headset met een USB-C aansluiting.

Nadat Apple enkele jaren geleden is gestopt met het gebruiken van een 3,5 mm audio uitgang op iPhones, halen steeds meer smartphone fabrikanten de 'ouderwetse' aansluiting uit hun nieuwe smartphones. De ruimte die daarmee beschikbaar komt kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een grotere accu of om de behuizing van het toestel kleiner te maken.

Tot op heden was OnePlus één van de fabrikanten die juist vasthield aan het gebruik van een 3,5 mm audio uitgang. Dat tijdperk gaat echter ook eindigen, zo heeft OnePlus door laten schemeren. De aankomende nieuwe OnePlus 6T zal geen 3,5 mm audio uitgang meer hebben.

Steeds meer mensen gebruiken draadloze hoofdtelefoon of headset

Volgens OnePlus heeft al meer dan de helft van alle OnePlus gebruikers een draadloze headset. Daarnaast is de USB-C uitgang op smartphone een heel goed alternatief voor de 3,5 mm audio uitgang. Vooruitlopend op de komst van de OnePlus 6T heeft OnePlus al een betaalbare bekabelde headset met USB-C aansluiting gepresenteerd.

De nieuwe OnePlus 6T zal op 17 oktober gepresenteerd gaan worden, zo werd begin deze week bekend gemaakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie