Samsung geeft Galaxy Note 9 update vanwege irritaties rondom Bixby-knop

21-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung is begonnen met het uitrollen van een software update naar de Samsung Galaxy Note 9, waarmee Samsung een veel gehoorde irritatie rondom de Bixby-knop oplost. Gebruikers klaagde dat Bixby zeer regelmatig per ongeluk geactiveerd werd op het moment dat er per ongeluk op de Bixby-knop gedrukt werd.

Al vanaf het moment dat de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 op de markt kwam, wordt geklaagd over de Bixby knop. Veel gebruikers van de Galaxy Note 9 hadden liever gezien dat Samsung deze knop achterwege had gelaten en vroegen bij Samsung om een mogelijkheid om de knop helemaal uit te kunnen schakelen.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Bij veel gebruikers komt het namelijk regelmatig voor dat Bixby wordt geactiveerd terwijl het toestel bijvoorbeeld in de broekzak zit of even verkeerd wordt vastgehouden waarbij per ongeluk de Bixby toets wordt ingedrukt. Het opstarten van Bixby kost elke keer tijd, wat tot frustraties en irritaties leidt.

In tegenstelling tot Bixby op andere smartphones met een fysieke Bixby toets, heeft Samsung het voor de Galaxy Note 9 nog niet mogelijk gemaakt om de Bixby toets uit te schakelen of te herprogrameren. Wel heeft Samsung nu een software update uitgebracht waarmee de Bixby toets twee keer kort achter elkaar ingedrukt moet worden om Bixby te activeren. Hiermee hoopt Samsung de irritaties rondom het per ongeluk indrukken van de Bixby knop opgelost te hebben.

Bixby 2.0

De Samsung Galaxy Note 9 is voorzien van Bixby 2.0, met een verbeterde stemherkenning. Er wordt gespeculeerd dat Samsung de optie om de Bixby toets te deactiveren bewust achterwege heeft gelaten om gebruikers kennis te laten maken met deze nieuwe versie van Bixby. Op eerdere toestellen is het namelijk wel mogelijk de Bixby toets te deactiveren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie