'Spotify gaat gebruik Family abonnementen strenger controleren'

'Spotify gaat gebruik Family abonnementen strenger controleren'

21-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Streaming muziek- en videodiensten zoals Spotify en Netflix zien dat abonnementen op deze diensten vaak door meerdere personen worden gedeeld. Spotify lijkt nu de strijd aan te gaan met gebruikers die hun abonnement met andere gebruikers delen.

Spotify biedt voor 9,99 euro per maand onbeperkt luisteren naar muziek. Dit abonnement is op één apparaat tegelijk bruikbaar en geschikt voor één gebruiker. Voor 5 euro extra per maand biedt Spotify ook een Family-abonnement. Met dit abonnement kunnen maximaal zes personen op hetzelfde adres gebruik maken van Spotify Premium.

Vooral het Family abonnement blijkt veel misbruikt te worden. Het abonnement wordt bijvoorbeeld niet alleen met gezinsleden gedeeld, maar ook met mensen uit de familie- of vriendenkring. Om dit te voorkomen gaat Spotify actiever controleren of abonnementen wel daadwerkelijk binnen het gezin worden gedeeld, meldt de Duitse website Computer Bild.

Locatie verifiëren

In de nieuwste versie van Spotify zit een verificatie ingebouwd die bij gebruikers met een Family abonnement controleert of zij op hetzelfde adres wonen als de hoofdgebruiker van het abonnement. Daarvoor wordt gebruikers gevraagd hun locatie te verifiëren via GPS. Wie dit niet op het adres doet waar de hoofdgebruiker woont, loopt het risico dat Spotify toegang tot het Family abonnement ontzegt.

Gebruikers kunnen GPS verificatie weigeren en vervolgens een verificatie op basis van het invoeren van een postcode doen. Dit laatste laat uiteraard weer ruimte om de postcode in te voeren van de hoofdgebruiker van het account om zo de verificatie weer te slim af te zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie