Huawei Mate 20 Pro krijgt andere cameraconfiguratie met tele- en groothoeklens

Huawei Mate 20 Pro krijgt andere cameraconfiguratie met tele- en groothoeklens

25-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Huawei Mate 20 Pro, de volgende flagship smartphone van Huawei die hoogstwaarschijnlijk op 16 oktober gepresenteerd gaat worden, krijgt een andere camera configuratie dan de Huawei P20 Pro. Het toestel zou voorzien zijn van camerasensoren met zowel een groothoek- als een telelens.

De Huawei Mate 20 Pro wordt het volgende grote vlaggenschip van Huawei. Tijdens de IFA in Berlijn heeft Huawei al door laten schemeren dat het toestel in oktober gepresenteerd gaat worden. De Huawei Mate 20 Pro wordt de meest uitgebreide smartphone van Huawei voor het komende half jaar.

Al langer is bekend dat de Huawei Mate 20 Pro - net als de Huawei P20 Pro - over een triple-camera zal beschikken. De Huawei Mate 20 Pro krijgt echter een andere camera configuratie.

Bij de Huawei P20 Pro heeft Huawei een 40-megapixel RGB camera (kleuren camera), een 20-megapixel zwart-wit camera en een 8-megapixel RGB (kleuren camera) gebruikt. De 8-megapixelcamera is voorzien van een telelens geschikt voor 3x optische zoom. De zwart-wit camera wordt gebruikt om extra contrast toe te kunnen voegen aan foto's.

Nieuwe camera samenstelling

De nieuwe Huawei Mate 20 Pro heeft waarschijnlijk geen zwart-wit camera meer. In plaats daarvan gaat Huawei werken met een camerasensor die is voorzien van een groothoeklens. Hiermee is het mogelijk om objecten zeer dichtbij te fotograferen (close-up), bijvoorbeeld dauwdruppels op een blad. De Huawei Mate 20 Pro behoudt een camerasensor met een telelens, al veranderd de brandpuntafstand. Hierdoor is waarschijnlijk met de nieuwe camera tot 5x optische zoom mogelijk.

Andere specificaties

De Huawei Mate 20 Pro krijgt waarschijnlijk een AMOLED beeldscherm van tussen de 6,1 en 6,5 inch groot. De resolutie van het beeldscherm gaat waarschijnlijk flink omhoog naar 1.440 x 3.120 pixels. De Huawei Mate 20 Pro zal aangedreven worden door de nieuwe Kirin 980 processor. Daarnaast heeft Huawei al door laten schemeren dat de Huawei Mate 20 Pro de grootste accu gaat krijgen die het bedrijf ooit in een smartphone heeft toegepast.

Introductie en release

De Huawei Mate 20 Pro wordt hoogstwaarschijnlijk op 16 oktober gepresenteerd en zal voor het eind van dit jaar in de winkels liggen.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie