Gebruikers Apple iPhone XS en iPhone XS Max klagen over slechte ontvangst

26-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe Apple iPhone XS en Apple iPhone XS Max zijn nog niet geheel vrij van kinderziektes. Op verschillende plekken klagen gebruikers over slechte ontvangst met de toestellen.

Ontvangst van mobiele netwerken en Wi-Fi netwerken is nog het sterkste punt geweest van Apple iPhones. In het verleden heeft Apple regelmatig softwarematige aanpassingen moeten doen om ontvangstproblemen te verminderen. De nieuwe Apple iPhone XS en iPhone XS Max zijn helaas ook geen uitzondering. Gebruikers van beide toestellen klagen over gebrekkige ontvangst van mobiele netwerken én Wi-Fi netwerken.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Klachten over de slechte ontvangst zijn op een groot aantal websites terug te vinden, waaronder ook op het support forum van Apple zelf. Vooralsnog heeft Apple niet gereageerd op de klachten.

Kleinere antenneversterker

Analyses op de hardware van de iPhone XS en iPhone XS Max leren dat beide toestellen ten opzichte van voorgaande generaties iPhones zijn uitgerust met een kleinere antenneversterker. Gespeculeerd wordt dat dit de oorzaak is dat veel gebruikers een slechtere ontvangst van mobiele netwerken en Wi-Fi netwerken ervaren.

Antenne ontwerp niet optimaal

Volgens experts kan Apple de problemen deels verhelpen door softwarematige aanpassingen te doen, bijvoorbeeld door het vermogen van de antenne en versterker softwarematig te verhogen. Primair lijkt het probleem echter vooral te zitten in het ontwerp van de antenne, die niet optimaal genoeg zou zijn.

De beste oplossing zou dus volgens experts zijn dat Apple het ontwerp van de antenne aanpast. De kans is echter klein dat Apple dergelijke wijzigingen nog zal doorvoeren voor iPhone XS en iPhone XS Max modellen die in de toekomst van de productieband zullen rollen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie