Apple verwijdert advertenties uit Shazam

Apple verwijdert advertenties uit Shazam

27-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Muziekherkenningsapp Shazam wordt advertentievrij. Apple maakte vorig jaar bekend dat het bedrijf Shazam over zou gaan nemen. Die overname is onlangs afgerond.

Apple is sinds kort eigenaar van muziekherkenningsapp Shazam. De app wordt al jaren gebruikt om titels en artiesten te vinden bij muziek die ergens hoorbaar is. Shazam neemt daarbij een stukje van de muziek op en vergelijkt deze met haar muziedatabase. Op basis daarvan kan Shazam terugkoppelen welke muziek hoorbaar is.

Apple nam vorig jaar Shazam over. Deze overname is nu afgerond waardoor Apple kan bepalen hoe de dienst zich ontwikkelt. Eén van de eerste stappen die Apple heeft genomen is het verwijderen van de advertenties uit Shazam. De app is overigens nog steeds gratis te gebruiken.

Toekomst Shazam onduidelijk

Mogelijk gaat Shazam in de toekosmt verdwijnen als app. Apple wil de functionaliteit waarschijnlijk gaan integreren in Apple Music. De vraag is of de functionaliteit van Shazam dan nog toegankelijk zal zijn voor gebruikers die geen gebruik maken van Apple Music.

Overigens werkt Google ondertussen aan een concurrent voor Shazam. Het is op bepaalde toestellen al mogelijk om via de Google Assistant erachter te komen welke muziek in de omgeving klinkt. Google is bezig deze functionaliteit verder te ontwikkelen. Waarschijnlijk komt de functionaliteit over niet al te lange tijd beschikbaar voor gebruikers van alle Android smartphones.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie