Oppo komt mogelijk met uitvoering van Find X met 10 GB werkgeheugen

28-09-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Chinese smartphone producent Oppo komt mogelijk als eerste smartphone producent ter wereld met een smartphone die beschikt over 10 GB werkgeheugen. Tot op heden is 8 GB werkgeheugen de grootste hoeveelheid werkgeheugen die in smartphones te vinden is.

Oppo komt mogelijk binnenkort met een nieuwe uitvoering van de Oppo Find X, zo blijkt uit bijgewerkte details over de Oppo Find X in de database van de Chinese keuringsinstantie Tenaa. Uit de bijgewerkte documenten blijkt dat er ook een model komt met 10 GB werkgeheugen.

Oppo Find X
Oppo Find X

De Oppo Find X werd in juni in grote delen van de wereld aangekondigd en wordt ook in Nederland verkocht. De nieuwe uitvoering van de Oppo Find X heeft als enige verschil 10 GB werkgeheugen, ten opzichte van de 8 GB werkgeheugen die is toegepast in de modellen die tot op heden zijn verkocht. Het is niet bekend of deze nieuwe uitvoering ook in Europa verkocht zal gaan worden.

Zeer groot beeldscherm

De Oppo Find X beschikt over een 6,42 inch groot gebogen en nagenoeg randloos AMOLED beeldscherm. Het beeldscherm in de Oppo Find X heeft een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.340 pixels).

High-end specificaties

Wat de Oppo Find X tot een high-end smartphone maakt is haar processor. Het toestel draait namelijk op de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor in de markt. Daarbij beschikt het toestel over maar liefst 8 GB werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de Oppo Find X aan de achterzijde uitgerust met een dubbele camera, opgebouwd uit een 20- en een 16-megapixelcamera. Wat het toestel extra bijzonder maakt is dat de Oppo Find X is uitgevoerd met een 25-megapixel pop-up camera aan de voorzijde. Deze camera schuift uit wanneer selfies gemaakt worden. De camera wordt ook gebruikt voor gezichtsherkenning. Het toestel beschikt namelijk niet over een vingerafdruksensor.

Color OS 5.1

Verder is de Oppo Find X uitgevoerd met een behoorlijk krachtige accu van 3.730 mAh. Het toestel draait op Oppo's eigen Color OS 5.1. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Android 8.1 Oreo.

De Oppo Find X is sinds begin deze maand verkrijgbaar voor een niet bepaald Chinees prijskaartje van 999 euro. Meer informatie en alle specificaties van de Oppo Find X zijn verzameld op onze uitgebreide Oppo Find X overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie