'LG komt deze week met nieuwe LG Watch W7 smartwatch'

'LG komt deze week met nieuwe LG Watch W7 smartwatch'

01-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Voor aanstaande woensdag staat in New York de introductie van de LG V40 ThinQ smartphone op de agenda. Uit nieuwe informatie blijkt dat LG waarschijnlijk in de marge van het event ook een nieuwe smartwatch gaat presenteren: de LG Watch W7.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde tech-insider Evan Blass gaat LG het introductie evenement rondom de LG V40 ThinQ, aanstaande woensdag in New York, ook gebruiken voor de introductie van een nieuwe smartwatch. De smartwatch zou luisteren naar de naam 'LG Watch W7'.

Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat LG zou werken aan een nieuwe smartwatch. In juni doken bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC al typenummers op die toegeschreven werden aan een smartwatch. Volgens het geruchtencircuit zou LG al die tijd gewerkt hebben aan een smartwatch met de codenaam 'Timepiece'.

Hybride smartwatch met fysieke wijzerplaat

De codenaam 'Timepiece' verwijst naar het bijzondere karakter van de smartwatch. Volgens de geruchten wordt de LG Watch W7 namelijke en 'hybride smartwatch' met een echte wijzerplaat zoals een normaal horloge met op de achtergrond een beeldscherm. De smartwatch draait op het Wear OS, een afgeleide van het Android besturingssysteem.

Het lijkt voor de hand te liggen dat de nieuwe LG Watch W7 wordt aangedreven door de nieuwe Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processor die in september werd onthuld, al wordt dat door geruchten tegengesproken. Geruchten stellen dat de LG Watch W7 nog steeds wordt aangedreven door de nu twee jaar oude Wear 2100 processor. Dat zou een gemiste kans zijn aangezien de nieuwe Wear 3100 processor een stuk kleiner en energiezuiniger is dan haar voorganger. 

Rond beeldscherm

Het ronde beeldscherm achter de fysieke wijzerplaat van de LG Watch W7 zou een diagonaal van 1,2 meten en een resolutie van 360 x 360 pixels kennen. Volgens eerder uitgelekte gegevens zou de LG Watch W7 daarnaast 768 MB aan werkgeheugen hebben en over een interne opslagcapaciteit van 4 GB beschikken.

LG heeft zelf nog niets laten doorschemeren dat kan wijzen op de introductie van de LG Watch W7 aanstaande woensdag. Het is daarmee dus ook niet bekend of de geruchten kloppen. Vooralsnog is ook onduidelijk of LG de Watch W7 wereldwijd wil gaan uitbrengen of alleen in specifieke landen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie