Amerikaan koopt per ongeluk nieuwe onaangekondigde Google Chromecast

01-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al enige tijd doen geruchten de ronde dat Google later dit jaar een nieuwe Chromecast wil gaan uitbrengen. Die plannen lijken nu bevestigd te zijn nadat een Amerikaan in een vestiging van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy per ongeluk een nieuwe versie van de Chromecast heeft gekocht.

De Amerikaan merkte in de winkel dat het doosje van de Chromecast die hij kocht licht afweek van de andere doosjes in het schap. Ook vond hij het vreemd dat de chromecast bij de kassa nog niet gescand kon worden. Toch kreeg hij het apparaatje mee voor dezelfde prijs als de normale Chromecast.

Derde generatie Chromecast op komst (foto: Reddit)
Derde generatie Chromecast (links) naast huidige generatie Chromecast (foto: Reddit)

Bij thuiskomst kwam de Amerikaan er achter dat de vormgeving van de Chromecast enigszins afweek van eerdere generaties van de Chromecast en kwam daarmee tot de conclusie dat het om een nieuwe versie moest gaan. Hij plaatste zijn bevindingen vervolgens op Reddit. De nieuwe versie is iets dikker en is mat-zwart, terwijl de voorgaande versies van glanzend zwart plastic waren gemaakt.

Introductie op 9 oktober

Technische details over de nieuwe Chromecast zijn er nog niet, maar wat het verhaal opmerkelijk maakt is dat de kassasystemen van Best Buy aan zouden geven dat het product op 9 oktober in de verkoop zal gaan. Die datum is niet willekeurig gekozen. Op deze dag vindt een groot Google event plaats waar Google hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL smartphones gaat presenteren en waarschijnlijk ook met een hoop nieuwe hardware (waaronder een nieuwe Chromecast) gaat komen.

Al sinds augustus doen geruchten over de nieuwe Chromecast de ronde. De belangrijkste toevoeging belooft bluetooth ondersteuning te gaan worden. Mogelijk moet dit het pairingsproces verder vereenvoudigen en het mogelijk maken om bijvoorbeeld een bluetooth game controller met de Chromecast te verbinden. Daarnaast wordt gesuggereerd dat Google wat verbeteringen heeft doorgevoerd met betrekking tot de Wi-Fi ondersteuning.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie