Eerste authentiek ogende beelden van nieuwe OnePlus 6T uitgelekt

02-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al weken is bekend dat OnePlus op 17 oktober de nieuwe OnePlus 6T gaat presenteren. Net als andere smartphone fabrikanten krijgt ook OnePlus steeds vaker te maken met informatie en beelden die uitlekken. Een halve maand voor de officiële introductie liggen nu al de officiële afbeeldingen van de OnePlus 6T op straat.

OnePlus heeft sinds de komst van de OnePlus 3T in 2016 de traditie om ieder jaar twee high-end smartphones uit te brengen. Voor de zomer komt OnePlus met een geheel nieuwe smartphone en in het laatste kwartaal van het jaar brengt OnePlus als het ware een 'upgrade' uit.

Eerste authentiek ogende beelden van de OnePlus 6T uitgelekt
Eerste authentiek ogende beelden van de OnePlus 6T uitgelekt

Ook dit jaar zal dit het introductieschema van OnePlus zijn. Het bedrijf heeft reeds door laten schemeren dat de OnePlus 6T op 17 oktober gepresenteerd gaat worden. De OnePlus 6T wordt de opvolger voor de huidige OnePlus 6 die in mei van dit jaar werd gepresenteerd.

Veel overeenkomsten met smartphones van Oppo

De doorgaans goed geïnformeerde Duitse website WinFuture heeft de hand weten te leggen op authentiek ogende beelden van de OnePlus 6T. Duidelijk wordt dat OnePlus een zusterbedrijf is van Oppo, want het toestel lijkt sterk op de Oppo R17 en Oppo R17 Pro. Het beeldscherm van de OnePlus 6T beslaat een groot deel van de voorzijde van het toestel en de notch (uitsparing) in het beeldscherm is kleiner en 'druppelvormig' geworden ten opzichte van de OnePlus 6.

Met het beeldscherm is sowieso iets bijzonders aan de hand. OnePlus heeft namelijk al laten doorschemeren dat de vingerafdruksensor in het beeldscherm is verwerkt. De nieuwe beelden laten dit ook zien. Aan de achterzijde van het toestel ontbreekt een vingerafdruksensor die bij de OnePlus 6 nog wel aanwezig was.

De achterzijde van de OnePlus 6T ziet er overigens bijna hetzelfde uit als de achterzijde van de OnePlus 6, waarmee het duidelijk is dat de OnePlus 6T echt een 'upgrade' is voor het toestel van eerder dit jaar.

Duidelijke opvolger voor OnePlus 6

Verwacht wordt dat de OnePlus 6T qua specificaties in grote lijnen overeen komt met de huidige OnePlus 6. Het toestel zal eveneens aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Waarschijnlijk verschijnt de OnePlus 6T in drie uitvoeringen: een model met 64 GB opslag en 6 GB werkgeheugen, een uitvoering met 128 GB opslag en 8 GB werkgeheugen en een 256 GB model met 8 GB werkgeheugen. Naar verluidt wordt de OnePlus 6T ongeveer 20 euro duurder dan de huidige OnePlus 6.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie