Huawei presenteert Huawei Y9 (2019) met dubbele camera aan voor- en achterzijde

02-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft de nieuwe Huawei Y9 (2019) onthuld. Met de Huawei Y9 (2019) vernieuwd Huawei haar smartphone protfolio voor het instapsegment en brengt de technologie van dubbele camera's nu ook naar het laagste prijssegment van de markt.

Het smartphone portfolio van Huawei is feitelijk in vier delen op te splitsen: de Y serie is bedoeld voor het instapsegment, de P-serie voor het mid- en high-end segment en de Mate-serie voor het ultra high-end segment. Daartussen introduceert Huawei ook regelmatig nog andere smartphones met namen in plaats van typenummers. Deze zijn meestal voor het mid-end segment bedoeld.

Huawei Y9 (2019)
Huawei Y9 (2019)

Huawei is nu alvast bezig met het vernieuwen van haar Y-serie voor het seizoen 2018-2019. Het eerste nieuwe toestel dat nu is gepresenteerd is de Huawei Y9 (2019). Met deze smartphone brengt Huawei diverse specificaties die tot op heden waren voorbehouden aan mid-end en high-end smartphones nu ook naar het instapsegment.

Zeer groot beeldscherm

De Huawei Y9 (2019) heeft een zeer groot beeldscherm van 6,5 inch. Het beeldscherm kent een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.340 pixels).

Onder de motorkap draait de nieuwe Qualcomm Snapdragon 710 processor. Vermoedelijk gebruikt Google deze processor ook in haar nieuwe Google Pixel 3 en Pixel 3 XL smartphones die later deze maand gepresenteerd gaan worden. De processor van de Y9 (2019) wordt begeleid door 4 GB of 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB aan opslagcapaciteit (er zijn twee modellen). Het toestel is verder uitgevoerd met een Micro SD geheugenkaartslot.

Dubbele camera aan voor- en achterzijde

Op cameragebied is de Huawei Y9 (2019) aan zowel de voor- als aan de achterzijde voorzien van een dubbele camera. Aan de achterzijde gaat het om een 16- en een 2-megapixelcamera, aan de voorzijde om een 13- en een 2-megapixelcamera. De tweede camera wordt gebruikt voor dieptemetingen om zo bijvoorbeeld het bokeh-effect mogelijk te maken.

Prijs en beschikbaarheid nog niet bekend

Tot slot heeft Huawei door laten schemeren dat de Huawei Y9 (2019) vanuit de doos zal draaien op Android 8.1 Oreo en is uitgerust met een behoorlijk krachtige 4.000 mAh accu. Huawei heeft nog niets bekend gemaakt over de datum waarop de Huawei Y9 (2019) in de winkels komt te liggen. Ook is niet duidelijk welke prijs het toestel gaat krijgen en in welke landen de smartphone uitgebracht zal worden. Deze informatie deelt Huawei waarschijnlijk in de komende weken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie