Apple brengt tweede bèta van iOS 12.1 uit

Apple brengt tweede bèta van iOS 12.1 uit

03-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft de tweede bèta versie van iOS 12.1 vrijgegeven. Deelnemers aan het publieke bèta programma van Apple kunnen de nieuwe versie sinds gisteren avond downloaden.

Apple bracht in september iOS 12 uit voor een groot aantal iPhones, iPads en de zesde generatie iPod Touch. Daarmee heeft Apple feitelijk ook het startsein gegeven voor de ontwikkeling van iOS 12.1 die vermoedelijk eind oktober zal verschijnen. Nadat Apple in september al de eerste bèta van iOS 12.1 had vrijgegeven, is gisteren avond de tweede bèta versie verschenen.

 In een tussenversie van iOS voegt Apple meestal enkele functies toe die de grote release nét niet hebben gehaald. Gespeculeerd wordt dat Apple met iOS 12.1 alsnog de groepsbelfunctie aan FaceTime zal gaan toevoegen. Oorspronkelijk zou  het de bedoeling geweest zijn om deze functie in iOS 12 te stoppen, maar Apple besloot deze functie uit de laatste testversie van iOS 12 te halen omdat de functie nog niet goed genoeg werkte.

Landscape modus voor Face ID

In de bèta versie van iOS 12.1 zijn ook aanwijzingen gevonden dat er gewerkt wordt aan landscape ondersteuning voor Face ID. Op dit moment werkt Face ID gezichtsherkenning alleen op het moment dat een iPhone in portret-modus wordt vastgehouden. Apple komt vermoedelijk in oktober met nieuwe iPads die ook van Face ID gezichtsherkenning voorzien zullen zijn. Voor deze apparaten is het essentieel als Face ID ook in landscape modus werkt.

Uit de eerste tests met de tweede bèta versie van iOS 12.1 blijkt dat de oplaad-bug waar veel iPhones last van hebben onder iOS 12 is opgelost. Hiet is niet duidelijk of deze bug pas met de iOS 12.1 update verholpen gaat worden of dat Apple voortijdig al een kleine update uitbrengt.

Deelnemers aan het iOS bèta programma van Apple kunnen de nieuwste bèta van iOS 12.1 nu al testen. De finale versie van iOS 12.1 komt waarschijnlijk eind oktober beschikbaar voor 'iDevices'.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie