OnePlus offert 3,5 mm audio uitgang op voor vingerafdruksensor

03-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De OnePlus 6T zal niet meer beschikken over een 3,5 mm audio uitgang. OnePlus heeft de audio uitgang naar eigen zeggen moeten opofferen om een vingerafdruksensor in het beeldscherm te kunnen verwerken.

De geruchten dat de aankomende OnePlus 6T niet over een 3,5 mm audio uitgang zal beschikken deden al langer de ronde, maar zijn nu officieel door OnePlus bevestigd. OnePlus oprichter Carl Pei heeft bekend gemaakt dat de 3,5 mm audio uitgang geofferd is om een vingerafdruksensor in het beeldscherm te kunnen verwerken.

Eerste authentiek ogende beelden van de OnePlus 6T uitgelekt
Eerste authentiek ogende beelden van de OnePlus 6T

De keuze van OnePlus om de OnePlus 6T niet meer uit te rusten met een audio uitgang is opmerkelijk. Vorig jaar gaf OnePlus namelijk nog aan dat het gros van alle OnePlus gebruikers de audio uitgang niet zou willen missen en het bedrijf om die reden doorging met het gebruik van de audio uitgang.

Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer smartphones een audio uitgang moeten missen. Vooral in het high-end segement beschikt momenteel minder dan de helft van alle toestellen nog over een 3,5 mm audio jack. OnePlus was hierop tot op heden een positieve uitzondering.

Duidelijke opvolger voor OnePlus 6

Verwacht wordt dat de OnePlus 6T verder qua specificaties in grote lijnen overeen komt met de huidige OnePlus 6. Het toestel zal eveneens aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Waarschijnlijk verschijnt de OnePlus 6T in drie uitvoeringen: een model met 64 GB opslag en 6 GB werkgeheugen, een uitvoering met 128 GB opslag en 8 GB werkgeheugen en een 256 GB model met 8 GB werkgeheugen. Naar verluidt wordt de OnePlus 6T ongeveer 20 euro duurder dan de huidige OnePlus 6.

De OnePlus 6T wordt op 17 oktober in New York gepresenteerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie