Officiële beelden Huawei Mate 20 uitgelekt

05-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei gaat op 16 oktober in Londen haar nieuwste flagship smartphone presenteren: de Huawei Mate 20. De officiële productafbeeldingen van het toestel zijn nu voortijdig al uitgelekt.

Tech-insider Ronald Quandt, met een goed track-record als het gaat om betrouwbare informatie rondom nog niet gepresenteerde producten, heeft de officiële product afbeeldingen van de Huawei Mate 20 gepubliceerd. Het toestel zal pas op 16 oktober in Londen officieel gepresenteerd gaan worden.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Naast afbeeldingen doet Quandt ook een uitgebreid boekje open over de specificaties van de Huawei Mate 20. Zo meldt hij dat het toestel een 6,53 inch groot beeldscherm heeft met een Full HD+ beeldschermresolutie. De notch (inkeping) in het beeldscherm is aanzienlijk kleiner geworden dan de inkeping in het beeldscherm van bijvoorbeeld de Huawei P20 Pro. 

Kirin 980 processor

De Huawei Mate 20 wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 980 processor die enkele weken geleden is gepresenteerd. Er komen een groot aantal uitvoeringen van de Huawei Mate 20. Qua werkgeheugen komen er versies met 4, 6 en 8 GB aan werkgeheugen en qua opslagcapaciteit verschijnen er versies met 64, 128, 256 en 512 GB aan opslagcapaciteit. Huawei gaat per land bepalen welke uitvoering uitgebracht gaat worden.

Triple-camera

De nieuwe afbeeldingen laten opnieuw zien dat de Mate 20 drie camera's aan de achterzijde heeft die in een vierkant in het midden zijn geplaatst. Huawei maakt voor de Mate 20 Pro vermoedelijk weer gebruik van dezelfde camera configuratie als in de Huawei P20 Pro. De triple-camera wordt opgebouwd uit een 40-megapixel RGB camera, een 20-megapixel zwart/wit camera en een 8-megapixel telezoom-camera.

Vele uitvoeringen

Net als bij de P20 serie komt er ook in de Mate 20 serie een 'normale' Mate 20 en een 'uitgebreide' Mate 20 Pro. Het prijsverschil tussen beide toestellen bedraagt 250 euro, waarbij de Mate 20 Pro een prijskaartje van 999 euro gaat krijgen en de Mate 20 een prijskaartje van 749 euro.

De nieuwe Mate 20 serie wordt op 16 oktober in Londen officieel gepresenteerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie