Google Home speakers vanaf 24 oktober verkrijgbaar in Nederland

Google Home speakers vanaf 24 oktober verkrijgbaar in Nederland

09-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft bekend gemaakt dat de Google Home speakers, slimme speakers die al geruime tijd verkocht worden in de Verenigde Staten, vanaf 24 oktober ook in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Google brengt in Nederland op 24 oktober de Google Home en Google Home Mini speaker uit. De Google Home Mini gaat 59 euro kosten, de Google Home krijgt een verkoopprijs van 149 euro.

Google Home is een hands-free smart speaker. Het cilindervormige apparaat beschikt over een microfoon en speakers. Gebruikers kunnen met behulp van Google Assistant communiceren met de Home speaker. Google Assistent is sinds enkele maanden al in het Nederlands beschikbaar voor Android smartphones en iPhones en nu ook via Google Home speakers.

Aansturing 'smart home'

Via de Google Home speakers kan audio en video content gestart en aangestuurd worden. Verder is het mogelijk om online naar informatie te zoeken. Home kan ook worden aangesloten op Chromecast en Android TV’s. Ook is het mogelijk om licht en smart switches te bedienen via Home, waaronder de producten van Nest, Philips en Samsung SmartThings. 

Wanneer Google Home de woorden “Hey Google” of “Oké Google” hoort, gaan vier LED-lampjes aan om aan te geven dat het apparaat luistert naar je vraag of opdracht. De detectie van deze ‘hotwords’ gebeurt lokaal op het apparaat zelf. Verder hebben zowel Google Home als Google Home Mini een schakelaar, waarmee de microfoons kunnen worden uitgeschakeld.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie