Apple brengt iOS 12.0.1 uit met fix voor oplaadproblemen

Apple brengt iOS 12.0.1 uit met fix voor oplaadproblemen

09-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft een eerste kleine update uitgebracht voor iOS 12 waarin enkele problemen zijn opgelost die zijn ontdekt sinds iOS 12 beschikbaar is. iOS 12.0.1 is vanaf nu beschikbaar.

Kort nadat iOS 12 beschikbaar is gekomen als update voor bestaande iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers, werd ontdekt dat iOS 12 een oplaadprobleem heeft. Door de bug start de iPhone of iPad niet automatisch met opladen op het moment dat het toestel in stand-by staat en het beeldscherm uit staat. Apple heeft nu een kleine eerste update voor iOS 12 uitgebracht waarmee dit probleem is verholpen.

Normaal gesproken beginnen alle smartphones en tablets met opladen zodra de kabel op het toestel wordt aangesloten. Vermoedelijk heeft Apple een foutje gemaakt in iOS 12 waardoor het proces dat het opladen van de accu aanstuurt wordt uitgeschakeld op het moment dat de iPhone of iPad in stand-by staat. Dit probleem wordt verholpen met de installatie van iOS 12.0.1.

Ook andere kleine bugs verholpen

Naast de 'oplaadbug' meldt Apple dat er ook Wi-Fi problemen zijn opgelost. Deze problemen hielden in dat iDevices (iPhones, iPads of iPod Touch muziekspelers red.) kozen voor een trager 2,4 GHz Wi-Fi netwerk in plaats van een 5 GHz Wi-Fi netwerk. 5 GHz netwerken zijn sneller en ondervinden minder interferentie van andere Wi-Fi netwerken.

Verder heeft Apple nog wat aanpassingen gedaan in het schermtoetsenbord voor iPads, zijn bluetooth problemen opgelost en heeft Apple meteen ook wat beveiligingsupdates doorgevoerd.

Compatibiliteit

iOS 12.0.1 is naar opgaaf van Apple geschikt voor alle smartphones, tablets en muziekspelers die draaien op een Apple A7 processor of hoger. Naar opgaaf van Apple kan iOS 12.0.1 op de volgende toestellen geïnstalleerd worden:

iPhones:

iPads:

iPod Touch:

  • Zesde generatie Apple iPad Touch
  • Zevende generatie Apple iPad TouchLaatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie