Geen home-toets meer op komende Apple iPad Pro tablets

Geen home-toets meer op komende Apple iPad Pro tablets

09-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Naar verwachting zal Apple later deze maand twee nieuwe Apple iPad Pro tablets gaan presenteren. Uit nieuwe informatie blijkt dat de nieuwe iPads niet langer over een home-toets zullen beschikken.

De doorgaans goed geïnformeerde website 9to5mac meldt op basis van bronnen dat Apple gaat stoppen met het gebruiken van home-toetsen met Touch ID vingerafdruksensoren in de aankomende nieuwe Apple iPad Pro tablets. Al langer wordt gespeculeerd dat Apple later deze maand komt met opvolgers voor de huidige iPad Pro 10.5 en iPad Pro 12.9.

De belangrijkste bevindingen van de bronnen van 9to5mac zijn dat de nieuwe Apple iPad Pro modellen wat kleiner zullen gaan worden dan de huidige iPad Pro modellen. Naar verluidt blijft het beeldscherm even groot met 10,5 inch en 12,9 inch, maar zullen de randen rondom het beeldscherm wat smaller gemaakt worden, waardoor de iPads toch iets compacter worden.

Dunne schermranden zonder home-toets

Opvallend is het ontbreken van de home-knop. De aankomende nieuwe iPads zullen niet meer over een Touch ID vingerafdruksensor beschikken en krijgen in plaats daarvan de beschikking over Face ID gezichtsherkenning.

De randen rondom het beeldscherm zijn aan alle kanten even breed. Apple heeft ervoor gekozen de aankomende nieuwe iPad Pro tablets niet helemaal randloos te maken omdat de tablet ook nog comfortabel vastgehouden moet kunnen worden. Ook moet er ruimte blijven voor de frontcamera en sensoren voor bijvoorbeeld videogesprekken en de Face ID functie. In tegenstelling tot de nieuwe iPhones, zal Apple bij de nieuwe iPads niet werken met een inkeping / notch in het beeldscherm.

Een ander opmerkelijk detail is dat Apple waarschijnlijk afstapt van de lightning connector in de nieuwe iPads. In plaats daarvan gaat Apple waarschijnlijk gebruik maken van de USB-c standaard. Voordeel hiervan is dat op de iPad USB randapparatuur aangesloten kan worden. Via de USB-c poort zouden de nieuwe iPad Pro tablets 4K beeldschermen aan kunnen sturen.

 

Aankondiging eind deze maand

De nieuwe iPad Pro tablets worden waarschijnlijk eind deze maand gepresenteerd. De tablets krijgen hoogstwaarschijnlijk ook weer ondersteuning voor de Apple Pencil, de speciale stylus voor iPads waarmee op een iPad getekend en geschreven kan worden. Beide tablets worden hoogstwaarschijnlijk aangedreven door dezelfde Apple A12 processor die Apple ook gebruikt in de nieuwe Apple iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie