Essential werkt aan smartphone die zelfstandig communiceert namens gebruiker

Essential werkt aan smartphone die zelfstandig communiceert namens gebruiker

11-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het bedrijf achter Essential, die vorig jaar de Essential Phone uitbracht, werkt naar verluidt aan een nieuw type smartphone die in staat is om zelfstandig te communiceren namens de gebruiker.

Vorig jaar zette Essential de wereld al op zijn kop door een behoorlijk revolutionaire smartphone te introduceren. Essential was de eerste smartphone producent die met een toestel kwam met een nagenoeg randloos beeldscherm met daarin een 'notch' (uitsparing). Essential is een bedrijf dat is opgericht door Andy Rubin, één van de grondleggers van het Android besturingssysteem.

Een opvolger voor de Essential Phone gaat er niet komen, zo heeft Essential al door laten schemeren. Wel werkt het bedrijf aan nieuwe projecten. Volgens ingewijden komt Essential medio 2019 met een nieuw type smartphone die op een hele andere manier werkt dan we nu gewend zijn.

Hoog niveau van kunstmatige intelligentie

Het nieuwe toestel zou een klein apparaatje moeten worden met een klein beeldscherm die nagenoeg geheel met gesproken opdrachten bediend kan worden. Het toestel zou een hoog niveau van kunstmatige intelligentie bevatten en zou daardoor in staat zijn om de communicatie namens de gebruiker zelfstandig over te nemen. Op die manier zou de gebruiker veel tijd kunnen besparen op het reageren op bijvoorbeeld e-mails en andere berichten.

Essential zou het toestel zien als een virtuele uitvoering van de persoon die het toestel gebruikt. Gebruikers van het toestel zouden erop moeten kunnen vertrouwen dat het toestel namens en in het belang van de gebruiker handelt.

Veel raakvlakken met ontwikkelingen bij Google

De functionaliteit lijkt op de mogelijkheden die Google eerder dit jaar tijdens haar I/O conference heeft getoond met de Google Assistant. Hoewel deze functionaliteit niet in Google Assistant zit, liet Google eerder dit jaar al zien dat de kunstmatige intelligentie achter de Google Assistant al zover is ontwikkeld dat de Assistant namens de gebruiker van een smartphone kan communiceren.

Zo liet Google haar Assistant een kapper bellen om een afspraak te maken. De Assitant voerde het gesprek geheel zelfstandig en de data en tijden die de kapper voorstelde werden gecheckt met de agenda van de gebruiker. Toen een geschikte datum en tijd werd genoemd, bevestigde de Assistant deze en zette de afspraak in de agenda van de gebruiker.

Mogelijke release in 2019

Essential zou van plan zijn om een prototype van het toestel begin volgend jaar tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aan partners te tonen. Mogelijk komt het toestel in de loop van 2019 op de markt. Waarschijnlijk zal het toestel - net als de Essential Phone - alleen op de Amerikaanse markt uitgebracht gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie