HMD Global onthult Nokia 3.1 Plus

12-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global, de fabrikant van Nokia telefoons- en smartphones, heeft de Nokia 3.1 Plus als haar jongste budget smartphone onthuld. Het toestel zal nog dit jaar wereldwijd uitgebracht gaan worden.

De Nokia 3.1 Plus is qua prijs en specificaties nog nét te typeren als een instap-smartphone. De Nokia 3.1 Plus heeft namelijk een verkoopadviesprijs van 159 euro. Het toestel kan gezien worden als een uitgebreidere versie van de Nokia 3.1 die begin dit jaar werd gepresenteerd. De verkoopadviesprijs ligt daardoor 10 euro hoger.

Nokia 3.1 Plus
Nokia 3.1 Plus

De Nokia 3.1 Plus heeft een 6 inch groot beeldscherm met een 18:9 beeldschermverhouding en een 720p HD+ beeldschermresolutie (720 x 1.440 pixels). Om het toestel zo betaalbaar mogelijk te houden heeft HMD Global de smartphone voorzien van een MediaTek Helio P22 processor. Dit is een 2 GHz octa-core processor.

Twee versies

Ook de Nokia 3.1 Plus zal in twee uitvoeringen verschijnen: een versie met 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagcapaciteit en een uitvoering met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit. In beide versies is een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 256 GB.

Op cameragebied is de Nokia 3.1 Plus uitgevoerd met een dubbele camera aan de achterzijde, opgebouwd uit een 13- en een 5-megapixelcamera. Aan de voorzijde is een 8-megapixel frontcamera aanwezig. Verder heeft het toestel een behoorlijk krachtige accu van 3.500 mAh en zal direct uit de doos draaien op Android 8.1 Oreo. Daarbij geeft HMD Global ook bij de Nokia 3.1 Plus de belofte dat het toestel gedurende twee jaar up-to-date gehouden wordt met software updates naar hogere versies van Android en gedurende drie jaar voorzien zal worden van beveiligingsupdates.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 3.1 Plus komt wereldwijd in de winkels te liggen, zo heeft HMD Global bekend gemaakt. De Nokia 3.1 Plus komt in twee uitvoeringen beschikbaar. De versie met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag gaat 159 euro kosten, de uitvoering met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag krijgt een prijskaartje van 179 euro. HMD Global heeft nog geen specifieke uitspraken gedaan over de beschikbaarheid van het toestel in de Benelux.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie