Mega-lek onthult alle details nieuwe Huawei Mate 20 Pro

12-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft al meerdere malen door laten schemeren dat het bedrijf volgende week dinsdag in Londen de nieuwe Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro gaat presenteren. Vooruitlopend op de officiële aankondiging zijn nu nagenoeg alle details van de Huawei Mate 20 Pro uitgelekt.

In de afgelopen weken is al de nodige informatie over de aankomende nieuwe Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro uitgelekt, maar de Duitse website WinFuture heeft het nu wel heel bond gemaakt. De website heeft de hand weten te leggen op bijna alle details van de Huawei Mate 20 Pro en heeft deze voortijdig laten uitlekken. De Huawei Mate 20 pro wordt de meest uitgebreide smartphone uit het smartphone portfolio van Huawei voor 2018.

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Uit de uitgelekte informatie kan opgemaakt worden dat de Huawei Mate 20 Pro een behoorlijke stap vooruit gaan zetten ten opzichte van de Huawei Mate 10 Pro van vorig jaar. Afgaande op wat vandaag is uitgelekt belooft de Huawei Mate 20 Pro de meest spraakmakende smartphone te gaan worden van dit jaar.

Randloos beeldscherm

De Huawei Mate 20 Pro heeft volgens de uitgelekte gegevens een groot en bijna randloos beeldscherm van 6,4 inch en een QHD+ beeldschermresolutie (1.440 x 3.120 pixels). Aan de linker- en rechterzijde van het beeldscherm is bijna geen rand meer zichtbaar, boven- en onder het beeldscherm is de rand zeer minimaal gebleven.

Het toestel wordt aangedreven door de geheel nieuwe Kirin 980 processor. Dit is de eerste 7-nanometer processor van Huawei die veel sneller en efficiënter is dan de Kirin 970 processor die gebruikt wordt in de Huawei Mate 10 Pro en de Huawei P20-serie.

Geavanceerde triple-camera

Net als de Huawei P20 Pro zal ook de nieuwe Huawei Mate 20 Pro uitgevoerd gaan worden met een triple-camera aan de achterzijde van het toestel. Volgens de laatste informatie gaat het om een 40-megapixelcamera, 20-megapixelcamera en een 8-megapixelcamera. De 40-megapixelcamera heeft een RGB (kleuren) sensor en een diafragma van f/1.8 en kan vier pixels combineren voor een hogere fotokwaliteit. De output wordt in dat geval een 10-megapixelfoto.

De 20-megapixelcamera heeft een telelens met een diafragma van f/2.4. De 8-megapixelcamera heeft een groothoeklens. Samen maken deze camera's 5x optische zoom en ultra macro-opnamen op een afstand van slechts 2,5 cm mogelijk. Twee neurale processing units (NPU's) zorgen voor het analyseren van de beeldinhoud en het optimaliseren van de camerainstellingen tijdens het fotograferen. De NPU's worden ook ingezet voor fotografie bij weinig licht.

Verbeterde gezichtsherkenning

Aan de voorzijde is een 24-megapixelcamera geplaatst met infrarood-laser voor gezichtsherkenning. Deze techniek zou gezichtsherkenning veiliger en betrouwbaarder moeten maken ten opzichte van de standaard gezichtsherkenning op de meeste smartphones. 

Nano Memory Card

Samen met de Huawei Mate 20 Pro introduceert Huawei volgende week haar eigen Nano Memory Card-formaat. De Nano-geheugenkaarten zijn even groot als een nano-simkaart en worden aangeboden in capaciteiten tot 256 GB. De lees- en schrijfsnelheid van de geheugenkaarten zou overeen komen met reguliere Micro SD geheugenkaarten.

Snel- en draadloos opladen

De Mate 20 Pro is verder uitgevoerd met een 4,200 mAh accu die opgeladen kan worden met een 40W oplader. Dat betekent dat het toestel in slechts 30 minuten van 0 tot 70% opgeladen kan worden. Bovendien ondersteunt de Mate 20 Pro draadloos opladen. Daarbij kan de Mate 20 Pro zelfs fungeren als de draadloze oplader voor Huawei's Freebuds 2 die ook aanstaande dinsdag gepresenteerd zullen gaan worden. Deze omgekeerde draadloze oplaadtechnologie kan in theorie zelfs worden gebruikt om andere smartphones draadloos op te laden.

De Huawei Mate 20 Pro is tot slot IP68 gecertificeerd en daarmee geheel stof- en waterdicht. Het toestel zal direct uit de doos draaien op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Android. Over het Android besturingssysteem heeft Huawei haar eigen EMUI 9.0 interface geïnstalleerd. Het toestel verschijnt in de kleuren Twilight, Zwart, Blauw en Groen.

Stevig geprijsd

De Huawei Mate 20 Pro belooft zeker geen goedkope smartphone te gaan worden. Er wordt verwacht dat het toestel 130 tot 150 euro duurder zal gaan worden dan de Huawei P20 Pro van begin dit jaar. De Huawei Mate 20 Pro had een verkoopadviesprijs van 899 euro, wat zal betekenen dat de Huawei Mate 20 Pro tussen de 999 en 1.049 euro zal gaan kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie