Facebook Messenger test terugtrekken van reeds verzonden berichten

Facebook Messenger test terugtrekken van reeds verzonden berichten

15-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Er doen al enige tijd geruchten de ronde over een nieuwe functie in Facebook Messenger waarmee het mogelijk is om reeds verzonden berichten terug te trekken zodat deze niet gelezen kunnen worden door de ontvanger. Uit nieuwe informatie blijkt dat Facebook is begonnen met het testen van deze nieuwe functie.

Al in april kwam het bericht naar buiten dat Facebook werkte aan een nieuwe functie waarmee reeds verzonden berichten in Facebook Messenger verwijderd kunnen worden. Tot op heden is deze functie nog niet in Facebook Messenger verschenen, waarschijnlijk omdat Facebook in de infrastructuur achter de messagingdienst grote wijzigingen moet maken om dit mogelijk te maken. Het lijkt er nu wel op dat de functie op niet al te lange termijn beschikbaar zal gaan komen.

Via Twitter zijn screenshots verschenen die de nieuwe functie in beeld brengen. Dit wordt gezien als een signaal dat er al een interne test is gestart met het terugtrekken van reeds verzonden berichten. Het achterliggende systeem hiervoor zou reeds in de lucht zijn.

Interne test

De nieuwe functie is nog niet aanwezig in Facebook Messenger. Doorgaans test Facebook nieuwe functionaliteit eerst intern, waarna de functionaliteit naar de officiele versie van de app uitgerold wordt. Het lijkt erop dat de nieuwe functionaliteit momenteel al op een hele kleine schaal wordt getest..

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de mogelijkheid om berichten terug te trekken beschikbaar zal gaan komen in Facebook Messenger.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie