'Huawei komt morgen met Huawei Watch GT met eigen besturingssysteem'

15-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Morgen vindt in Londen een grote productintroductie van Huawei plaats. Naast de verwachte Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro, gaat Huawei hoogstwaarschijnlijk ook de Huawei Watch GT presenteren, de eerste smartwatch van Huawei die zal draaien op een eigen besturingssysteem.

In de aanloop naar de introductie van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro, die morgen middag in Londen plaats zullen vinden, heeft Huawei een 'klein' foutje gemaakt. Het bedrijf zette voortijdig de pagina's rondom de Huawei Watch GT online. Nog voordat de fout door Huawei ongedaan gemaakt kon worden, was de pagina al ontdekt en vastgelegd door TechAndroids, waarmee nu heel veel inormatie over de Huawei Watch GT voortijdig duidelijk is geworden.

Huawei Watch GT
Huawei Watch GT

Eén van de meest bijzondere details over de Huawei Watch GT is dat de smartwatch draait op een door Huawei zelf ontwikkeld besturingssysteem. Eerdere smartwachtes van Huawei draaide nog op Android Wear of het Wear OS (beide afgeleiden van het Android besturingssysteem). Huawei kiest hiermee dezelfde weg als Samsung die de meeste van haar smartwatches eveneens uitrust met een eigen besturingssysteem (Tizen, red.).

Rond AMOLED beeldscherm

De Huawei Watch GT wordt een smartwatch met een 1,36 inch groot rond AMOLED touchscreen met een behoorlijk hoge resolutie van 454 x 454 pixels. Dankzij het AMOLED beeldscherm is het beeldscherm erg energiezuinig en kan naar verluidt tot één maand lang de tijd weergeven op één acculading.

De Huawei Watch GT heeft in de tijdweergave-modus een uithoudingsvermogen tot 30 dagen
De Huawei Watch GT heeft in de tijdweergave-modus een uithoudingsvermogen tot 30 dagen

Uithoudingsvermogen tot 30 dagen

De Huawei Watch GT is naar verluidt uitgevoerd met een 420 mAh accu. Deze accu levert dankzij het eigen besturingssysteem van Huawei naar verluidt voldoende energie om alle smartwatchfuncties tot twee weken lang te kunnen gebruiken op één acculading. Enkel wanneer de locatie-functie wordt ingeschakeld daalt het uithoudingsvermogen naar 22 uur. De Huawei Watch GT kan in twee uur tijd volledig opgeladen worden middels een draadloze oplader.

De Huawei Watch GT beschikt namelijk over een GPS, Glonas, Galileo en Beidu ontvanger en ondersteunt daarmee dus de Amerikaanse, Russische, Europese en Chinese locatiebepalingssystemen.

De Huawei Watch GT heeft aan de achterzijde een hartslagsensor
De Huawei Watch GT heeft aan de achterzijde een hartslagsensor

Zoals de meeste smartwaches is de Huawei Watch GT bruikbaar als 'notificatie display' rondom de pols en is daarnaast in staat om diverse activiteiten te 'tracken'. De smartwatch beschikt over een hartslagsensor.

Materiaalkeuze

Tot slot is bekend dat de Huawei Watch GT een behuizing van 316L roestvrijstaal heeft met keramische randen. De smartwatch is voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat vette vingers gemakkelijk weggepoetst kunnen worden.

Scherpe prijs

Volgens de nu bekende informatie gaat de Huawei Watch GT slechts 200 euro kosten, wat een behoorlijk scherpe prijs is in vergelijking met vergelijkbare smartwatches van concurrenten van Huawei. De vraag is vooral of het eigen besturingssysteem van Huawei goed genoeg zal zijn om te kunnen concurreren tegen Tizen van Samsung en het Wear OS van Google.




Laatste Nieuws



0 Reacties
Geef je reactie