Huawei onthult Huawei Watch GT smartwatch

16-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Tijdens het grote introductie evenement voor de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro in Londen heeft Huawei zojuist ook een nieuwe smartwatch gepresenteerd. De Huawei Watch GT is de eerste smartwatch van Huawei die op een eigen besturingssysteem draait.

Huawei heeft zojuist in Londen aangekondigd dat het bedrijf dit najaar weer met een eigen smartwatch gaat komen. De nieuwe smartwatch luistert naar de naam 'Huawei Watch GT' en is een bijzonder fraai vormgegeven horloge geworden, gemaakt van 316L roestvrijstaal (RVS) met keramische randen.

Huawei Watch GT
Huawei Watch GT

De Huawei Watch GT is uitgevoerd met een 1,39 inch rond AMOLED beeldscherm met een behoorlijk hoge resolutie van 454 x 454 pixels. Groot voordeel van AMOLED beeldschermen is het lage energieverbruik. Om de 'kleur' zwart weer te geven, verbruikt een AMOLED beeldscherm geen energie. Op die manier kan het beeldscherm altijd aan staan voor bijvoorbeeld de weergave van de wijzerplaat. Volgens Huawei kan de Huawei Watch GT de wijzerplaat tot 30 dagen weergeven op slechts één acculading.

Onder de motorkap van de Huawei Watch GT draait een 1,2 GHz dual-core processor. Daarbij beschikt de smartwatch over 768 MB aan werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 4 GB. Op die manier kan vele uren aan muziek op de smartwatch opgeslagen worden zodat tijdens bijvoorbeeld een work-out met een bluetooth hoofdtelefon of headset draadloos naar muziek geluisterd kan worden.

Net als Samsung, heeft nu ook Huawei ervoor gekozen een eigen besturingssysteem te gaan gebruiken voor haar Huawei Watch GT. Dit heeft als voordeel dat Huawei volledige controle heeft over de functionaliteit, mogelijkheden en ondersteuning, wat ook terug te zien is in het lage energieverbruik. Nadeel is dat er voor de smartwatch maar weinig apps beschikbaar zijn, iets dat rondom het Wear OS van Google beter is.

De Huawei Watch GT is uitgevoerd met een 420 mAh accu. Deze accu levert dankzij het eigen besturingssysteem van Huawei naar opgaaf van Huawei voldoende energie om alle smartwatchfuncties tot twee weken lang te kunnen gebruiken op één acculading. Enkel wanneer de locatie-functie wordt ingeschakeld daalt het uithoudingsvermogen naar 22 uur. De Huawei Watch GT kan in twee uur tijd volledig opgeladen worden middels een magnetische oplader.

De Huawei Watch GT is in staat om zelf haar locatie vast te stellen. Daarbij ondersteunt de smartwatch de vier wereldwijde positiebepalingssystemen: het Amerikaanse GPS, het Russische Glonass, het Chinese Beidu en het Europese Galileo. Gecombineerd levert dit een zeer nauwkeurige plaatsbepaling die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het tracken van outdoor-activiteiten.

Zoals de meeste smartwaches is de Huawei Watch GT bruikbaar als 'notificatie display' rondom de pols en is daarnaast in staat om diverse activiteiten te 'tracken'. De smartwatch beschikt over een hartslagsensor.

Scherpe prijs

Huawei heeft bekend gemaakt dat de Huawei Watch GT in twee uitvoeringen gaat verschijnen. De Huawei Watch GT Sport krijgt een verkoopprijs van 199 euro, de Watch GT Classic gaat 229 euro kosten, wat een behoorlijk scherpe prijs is in vergelijking met vergelijkbare smartwatches van concurrenten van Huawei. De smartwatch ligt vanaf 23 oktober in de winkels.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie