Lenovo en LG werken aan tablet met opvouwbaar beeldscherm

17-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het Chinese Lenovo werkt samen met LG aan een tablet met een opvouwbaar beeldscherm. Het product zou in de tweede helft van 2019 gepresenteerd moeten gaan worden.

Na Samsung, Huawei en LG, is nu ook rondom Lenovo bekend geworden dat het bedrijf zou werken aan een product met een opvouwbaar beeldscherm. De Koreaanse persdienst ETnews, met goede bronnen binnen Koreaanse bedrijven zoals Samsung en LG, meldt dat Lenovo samen met LG werkt aan een tablet met een opvouwbaar beeldscherm.

Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet
Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet

Volgens ETnews zou de tablet in opgevouwen toestand al een beeldscherm van tussen de 8 en 9 inch hebben. Daarmee is het apparaat in opgevouwen toestand feitelijk al een compacte tablet. De meeste smartphones die vandaag de dag beschikbaar zijn hebben een beeldscherm van tussen de 5,3 en 6,5 inch. Uitgevouwen is de tablet waarschijnlijk aanzienlijk groter en kent daarbij mogelijk een beeldscherm van 12 tot 15 inch in diameter en is daarmee even groot- of groter dan de Apple iPad Pro.

Buigbaar OLED beeldscherm

Lenovo en LG gebruiken voor de tablet met het opvouwbare beeldscherm waarschijnlijk een OLED beeldscherm. De OLED technologie kan namelijk aangebracht worden op een kunststof buigbare ondergrond.

Technische details over het product zijn er nog niet. Volgens ETnews zal het waarschijnlijk nog tot de tweede helft van 2019 duren voordat de opvouwbare tablet van Lenovo gepresenteerd gaat worden.

Eerste smartphone met buigbaar beeldscherm

Samsung wrdt waarschijnlijk de eerste smartphone fabrikant die een toestel met een buigbaar of opvouwbaar beeldscherm gaat uitbrengen. Op 7 november openen in San Francisco de deuren van het Samsung Developer Conference. Tijdens dit event zal Samsung naar verwachting de eerste smartphone met buigbaar beeldscherm gaan introduceren.

Het toestel van Samsung komt waarschijnlijk begin 2019 in een kleine oplage op de markt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie