Netflix draait beter derde kwartaal dan verwacht

Netflix draait beter derde kwartaal dan verwacht

17-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Netflix heeft een beter derde kwartaal achter de rug dan eerder werd verwacht, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van Netflix. Het aantal abonnees is met bijna 7 miljoen harder gegroeid dan verwacht en zowel de omzet als winst van Netflix lagen afgelopen kwartaal aanzienlijk hoger dan in het derde kwartaal vorig jaar.

Netflix heeft opnieuw een record kwartaal achter de rug. In het derde kwartaal verwelkomde Netflix 6,96 miljoen nieuwe abonnees. Netflix telde aan het eind van het derde kwartaal wereldwijd 137,1 miljoen abonnees, tegenover 109,3 miljoen aan het eind van het derde kwartaal vorig jaar. Daarmee heeft Netflix in een jaar tijd met ruim 25 procent gegroeid.

Omzet en winst op hoogste niveau ooit

Netflix boekte in het derde kwartaal een omzet van 3,99 miljard dollar, 36 procent meer dan in derde kwartaal van 2017. De winst verdrievoudigde ten opzichte van het derde kwartaal van 2017 en kwam uit op 403 miljoen dollar.

Het bedrijf is positief over het vierde kwartaal. Netflix verwacht in het vierde kwartaal van 2018 zo'n 9,4 miljoen nieuwe abonnees aan te gaan trekken. Daarbij rekent Netflix op een omzet van 4,19 miljard dollar. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie