'Aankomende OnePlus 6T wordt 15 tot 20 euro duurder'

18-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al weken is bekend dat OnePlus van plan is om de nieuwe OnePlus 6T op 30 oktober te gaan presenteren in New York. Het nieuwe toestel belooft wat uitgebreider te gaan worden dan de huidige OnePlus 6, maar krijgt daardoor ook een wat hoger prijskaartje.

Sinds de komst van de OnePlus 3T in 2016 is het een traditie geworden van OnePlus om ieder half jaar een high-end smartphone uit te brengen. Daarbij brengt OnePlus in de eerste helft van het jaar een geheel nieuwe smartphone uit, gevolgd door een 'upgrade' in de tweede helft van het jaar.

Eerste authentiek ogende beelden van de OnePlus 6T uitgelekt
Eerste authentiek ogende beelden van de OnePlus 6T

OnePlus bracht in mei van dit jaar de OnePlus 6 uit, waardoor al maanden duidelijk is dat OnePlus in de tweede helft van het jaar met de OnePlus 6T zou gaan komen. Onlangs maakte OnePlus bekend dat de OnePlus 6T op 30 oktober in New York gepresenteerd zal gaan worden..

Uit nieuwe informatie blijkt dat de OnePlus 6T waarschijnlijk 15 tot 20 euro duurder gaat worden ten opizchte van de huidige OnePlus 6. De Indiase website MySmartPrice heeft de verkoopprijzen in Indiase Roepies gepubliceerd.

Verschil in opslagcapaciteit

De OnePlus 6T verschijnt in een uitvoering met 6 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag. Dit beschikt over meer opslag dan de huidige OnePlus 6 met 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Het prijsverschil tussen deze twee toestellen is dan ook groter. De OnePlus 6T gaat omstreeks de 564 euro kosten, terwijl deze uitvoering van de OnePlus 6 nu voor 519 euro over de toonbank gaat, een prijsverschil van zo'n 45 euro wat vooral voortkomt uit de verdubbelde opslagcapaceit.

Twee andere modellen met 8 GB werkgeheugen en 128 of 256 GB aan interne opslagcapaciteit worden omgerekend van Indiase Roepies naar Euro's ongeveer 15 euro duurder dan de twee vergelijkbare modellen van de OnePlus 6.

Duidelijke opvolger voor OnePlus 6

Verwacht wordt dat de OnePlus 6T qua specificaties in grote lijnen overeen komt met de huidige OnePlus 6. Het toestel zal eveneens aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Waarschijnlijk verschijnt de OnePlus 6T in drie uitvoeringen: een model met 64 GB opslag en 6 GB werkgeheugen, een uitvoering met 128 GB opslag en 8 GB werkgeheugen en een 256 GB model met 8 GB werkgeheugen. Naar verluidt wordt de OnePlus 6T ongeveer 20 euro duurder dan de huidige OnePlus 6.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie