WhatsApp test stille modus en vakantie modus in WhatsApp

WhatsApp test stille modus en vakantie modus in WhatsApp

18-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Messaging


WhatsApp heeft aan de bèta versie van WhatsApp twee nieuwe functies toegevoegd waarmee gebruikers bepaalde gesprekken op stil kunnen zetten of bepaalde gesprekken tijdens een vakantie zelfs geheel kunnen verbergen. De functionaliteit komt mogelijk op korte termijn beschikbaar.

In WhatsApp lopen zakelijke- en privé gesprekken steeds vaker door elkaar heen. Mensen hebben vaak bijvoorbeeld een WhatsApp groep voor communicatie met de familie, een WhatsApp groep met buren uit de straat en een WhatsApp groep met collega's. Al die WhatsApp groepen zorgen vaak voor veel berichtenverkeer. Zeker een WhatsApp groep van collega's, die praten over het werk, kan vervelend zijn op momenten dat iemand vrij is of op vakantie is.

Om die reden werkt WhatsApp aan twee nieuwe functies die momenteel al aan de bèta versie van WhatsApp zijn toegevoegd: een stille modus voor bepaalde gesprekken of groepen in WhatsApp en een vakantie modus waarmee bepaalde gesprekken of groepen tijdelijk zelfs geheel niet worden weergegeven.

Stille modus

In de stille modus is het mogelijk om conversaties met specifieke personen of groepen tijdelijk op 'stil' te zetten. Hierbij blijft het gesprek wel gewoon in de lijst staan, maar geeft WhatsApp geen notificaties als er nieuwe berichten binnenkomen binnen deze gesprekken of groepen.

Vakantie modus

De vakantiemodus gaat verder dan de stille modus. Daarbij wordt het (groeps)gesprek zelfs tijdelijk geheel uit de lijst gesprekken gehaald en in het archief geplaatst. Zo worden WhatsApp gebruikers niet in verleiding gebracht om tijdens een vakantie bijvoorbeeld toch even in de groeps-app van het werk te kijken. Overigens komen nieuwe berichten wel gewoon binnen, zodat deze op een later moment nog teruggelezen kunnen worden, maar zal WhatsApp geen notificaties geven van nieuwe binnengekomen berichten.

De nieuwe functie wordt momenteel in de bèta versie van WhatsApp getest. Naast de live-versie, die beschikbaar is in de Google Play Store en de Apple App Store, heeft WhatsApp voor ontwikkelaars en testers ook een permanente bèta versie van WhatsApp waarin nieuwe functies vooraf worden getest met een selecte groep gebruikers om bugs en problemen voortijdig op te lossen en te onderzoeken of de nieuwe functionaliteit goed werkt of niet.

Mogelijk in november beschikbaar

Doorgaans verschijnen nieuwe functies enkele weken nadat deze aan de bèta versie zijn toegevoegd ook in de finale versie van WhatsApp. Dat zou betekenen dat de stille- en vakantiemodus waarschijnlijk ergens begin november voor alle gebruikers beschikbaar zal komen.

Bron: WABinfo
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie