'Android 9.0 update voor oudere OnePlus smartphones is vertraagd'

18-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


OnePlus topman Pete Lau heeft via Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter, bekend gemaakt dat de Android 9.0 update voor de OnePlus 3, 3T, 5 en 5T later zullen verschijnen dan eerder de bedoeling was. Wanneer de updates uitgebracht gaan worden is nog niet bekend.

Eerder dit jaar liet OnePlus nog doorschemeren dat de OnePlus 5 en 5T uit 2017 en de OnePlus 3 en 3T uit 2016 voor het eind van dit jaar een update naar het op Android 9.0 Pie gebaseerde Oxygen OS 9 zouden gaan ontvangen. Via Weibo laat Pete Lau, de directeur van OnePlus, nu doorschemeren dat de update vertraagd is.

OnePlus 5T
OnePlus 5T

Wanneer de update gaat verschijnen is nog niet duidelijk, maar aangezien OnePlus eerder communiceerde dat de update voor het eind van dit jaar zou verschijnen, kan aangenomen worden dat de update waarschijnlijk pas begin 2019 uitgerold gaat worden.

OnePlus 6T krijgt meteen Oxygen OS 9

Eind deze maand presenteert OnePlus de OnePlus 6T. Dit toestel zal direct uit de doos draaien op het op Android 9.0 Pie gebaseerde Oxygen OS. De huidige OnePlus 6 was één van de eerste Android smartphones die een update naar het op Android 9.0 Pie gebaseerde Oxygen OS heeft gekregen. Deze update is sinds september voor het toestel beschikbaar.

Kritiek

Oorspronkelijk was het helemaal niet de bedoeling van OnePlus om de OnePlus 3 en OnePlus 3T een update naar Android 9.0 Pie te geven. Op die beslissing kwam OnePlus na veel kritiek vanuit de community terug en besloot voor beide toestellen alsnog een update te gaan ontwikkelen. De Android 9.0 Pie update voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T is waarschijnlijk wel de laatste grote update die beide toestellen gaan ontvangen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie