Google schakelt ontgrendeling via stemherkenning uit op Pixel 3

Google schakelt ontgrendeling via stemherkenning uit op Pixel 3

22-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Service


Google heeft ontgrendeling via stemherkenning op de Pixel 3 en Pixel 3XL uitgeschakeld. Op de vorige versies van de Pixel-smartphones was deze vorm van ontgrendeling nog wel mogelijk. Het lijkt er op dat Google zo het gebruik zijn digitale spraakassistent Google Assistant wil verbreden.

De Pixel 3 kan niet ontgrendeld worden met Voice Match door 'oké Google' of 'hey Google' te zeggen. Google laat weten op een blogpagina over nieuwe functies voor de Pixel-toestellen dat gebruikers in plaats daarvan Google Assistent op het vergrendelscherm kunnen gebruiken, zonder de telefoon verder te openen. Via stemherkenning kan de Pixel 3 of 3XL informatie tonen over bijvoorbeeld e-mails, afspraken en herinneringen. 

Later dit jaar volgt er een pilot in enkele Amerikaanse steden zoals New York en San Francisco, waarin gebruikers Google Assistant kunnen gebruiken om namens hen reserveringen te plaatsen bij restaurants (Google Duplex). In juni maakte Google bekend aan deze functie te werken.

Meer gebruik Google Assistant

Voice Match van Google had voorheen meer mogelijkheden. Zo konden gebruikers met deze dienst telefoontjes plegen en apps openen. Waarom Google de optie heeft uitgeschakeld, wordt niet duidelijk gemaakt. Het lijkt er echter op dat Google deze functies via Google Assistant wil laten lopen.

Google introduceerde de Pixel 3 en 3XL eerder in oktober, samen met de Pixel Slate-tablet en smart home-platform Google Home Hub. Google Assistant werd dit jaar in een reeks talen geïntroduceerd, waaronder in het Nederlands. 

Net als vorig jaar zijn beide smartphones weer uitgerust met een OLED beeldscherm. Het beeldscherm van beide smartphones is een stuk groter geworden. De Pixel 3 heeft nu een beeldscherm van 5,5 inch (tegenover 5 inch vorig jaar) en de Pixel 3 XL heeft een beeldscherm van 6,3 inch (tegenover 6 inch vorig jaar).
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie