EC: Microsoft mag ontwikkelplatform GitHub overnemen

EC: Microsoft mag ontwikkelplatform GitHub overnemen

22-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Buitenland


De Europese Commissie heeft de overname door Microsoft van ontwikkelaarsplatform GitHub goedgekeurd. De Commissie verbindt geen voorwaarden aan de overname, omdat er geen gevaar in zou schuilen voor de concurrentie in de sector.

In een oficële verklaring geeft de Commissie aan dat de combinatie van de activiteiten van Microsoft en GitHub geen zorgen veroorzaken op concurrentiegebied. Ook na het samengaan zou de nieuwe entiteit significante concurrentie van andere partijen hebben in beide betrokken markten.

Microsoft maakte in juni van dit jaar bekend dat het developer platform GitHub wilde overnemen. GitHub is een verzamelplaats voor softwarecode en archief voor ontwikkelaars van open-source, zowel voor kleine developers als voor bedrijven. Een eerder genoemde beursgang voor GitHub is nu van de baan. In 2015 werd het bedrijf op USD 2 miljard gewaardeerd. Microsoft zou USD 7,5 miljard betaald hebben voor GitHub.

Microsoft levert zelf al een grote bijdrage aan GitHub. Het concern gebruikt de vaak op Linux gebaseerde software in een aantal belangrijke diensten. De huidige CEO Satya Nadella wil Microsoft minder afhankelijk maken van de kernproducten Windows en Office, reden voor de verbreding van de (open source) ontwikkelaarsactiviteiten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10