Consumenten geven steeds vaker voorkeur aan smartphone met groot display

Consumenten geven steeds vaker voorkeur aan smartphone met groot display

23-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Toestellen


Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan een smartphone met een groter beeldscherm. Vooral bij topmodellen gaat de voorkeur van een groeiende groep consumenten in de VS, West-Europa, China en India uit naar smartphones met een beeldscherm tussen de 5 en 5,5 inch. Dat blijkt uit een studie van marktonderzoeker Strategy Analytics.

Chinese en Indiase gebruikers scoren bovengemiddeld. Een meerderheid van de respondenten hier geeft de voorkeur aan een smartphone met een display van 5,5 inch. Maar in alle markten groeit de voorkeur voor grotere smartphones (vroeger ook wel eens phablets genoemd), vergeleken met een jaar eerder.

Volgens  Christopher Dodge, Associate Director en auteur van het rapport van SA, heeft de groeiende voorkeur voor grotere smartphones te maken met de mogelijkheden van dergelijke toestellen op het gebied van productiviteit en entertainment.

Smartphone steeds vaker centraal device

Smartphone-producenten maken daarnaast grotere smartphones aantrekkelijker met meer ergonomische ontwerpen, betere schermresolutie, helderheid en kwaliteit. De smartphone komt zo ook steeds meer in het centrum te staan als voorkeursapparaat voor het beheer van online diensten en andere met internet verbonden devices (zoals smart home-apparaten).

Het nadeel van grotere devices, zoals de hanteerbaarheid met één hand, wordt ook steeds verder teruggedrongen door het verbeteren van het gebruik ervan met onder meer digitale spraakassistenten. Dit maakt de noodzaak voor fysieke interactie kleiner.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10