Google zou werken aan midrange Pixel 'Bonito'

Google zou werken aan midrange Pixel 'Bonito'

24-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Toestellen


Google zou werken aan een eigen Pixel-smartphone in de midrange-klasse. Het zou na drie Pixel-premium smartphones de eerste keer zijn dat Google zich op een middenklasser richt. Begin oktober bracht het concern nog de Pixel 3 en Pixel 3 XL uit, gericht op de bovenkant van de smartphone-markt.

Onder meer de website Winfuture komt met het gerucht naar buiten, dat door Google nog niet bevestigd is. De midrange Pixel-smartphone zou bekend zijn onder de werknaam Bonito, in Nederland bekend als de gestreepte tonijn. Google gebruikte ook voor eerdere Pixel-toestellen de namen van tonijnsoorten als werknaam. Daarbij is de Bonito onder de tonijnen ook een middenklasser.

Bonito draait op Snapdragon 710

Waar de Pixel 3-smartphones worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de high-end smartphone processor van 2018 van de processor-leverancier, zou de Bonito werken op de Snapdragon 710-processor. Dit is een mid-range SoC-chipset van Qualcomm. De 700-serie is relatief nieuw en de 710 is de eerste chipset daarin.

Verdere details van de Bonito zijn nog niet bekend. Wel zou hij ergens in de eerste helft van 2019 verschijnen.Mogelijk wordt het toestel tijdens de I/O ontwikkelaarsconferentie van Google aangekondigd. Dit jaar vond die in mei plaats.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie