Samsung toont mogelijk over twee weken vouwbare Galaxy F-smartphone

Samsung toont mogelijk over twee weken vouwbare Galaxy F-smartphone

24-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Toestellen


De opvouwbare smartphone waar Samsung naar verluidt aan werkt, wordt mogelijk gepresenteerd tijdens een evenement in San Francisco over twee weken. Dat meldt website Nieuwe Mobiel. Afgelopen juli kwam nog naar buiten dat het eerste opvouwbare mobieltjes van Samsung mogelijk pas in 2019 gepresenteerd zou worden, na eerdere geruchten over het begin van de productie eind dit jaar.

Verder zouden ook Motorola en Huawei werken aan een smartphone met een opvouwbaar beeldscherm. Huawei wil hiermee volgens diverse bronnen Samsung voor zijn. Mogelijk dat Samsung daarom op de jaarlijkse Developer Conference op 7 en 8 november in San Francisco al met eerste details komt. In een uitnodiging van Samsung op Twitter staat ‘where now meets next’, ofwel ‘waar het nu het volgende ontmoet’.

Pas in 2019 te koop

Ook wanneer Samsung in november al zijn opvouwbare smartphone laat zien, zal het toestel niet eerder dan in 2019 te koop zijn. Het zal bovendien vooral een referentieproduct worden. Opvouwbare beeldschermen zullen op termijn door hun nieuwe form factor de nu stagnerende smartphone-markt kunnen openbreken, maar een naar verwachting hoge prijs zal het volume drukken.

Al meer dan zes jaar wordt gesproken over de komst van smartphones met een buigbaar, opvouwbaar of oprolbaar beeldscherm. Samsung sprak eerder al over 2015 als introductiedatum. Verwacht wordt verder dat de vouwbare Samsung als de Galaxy F op de markt komt. De F staat daarbij waarschijnlijk voor foldable (vouwbaar).

Vouwbaar display in 2027 normaal

ABI Research stelde onlangs in een rapport te verwachten dat smartphones met een vouwbaar display tegen 2027 normaal zullen zijn. Ruim 248 miljoen smartphones emt een opvouwbaar beeldscherm zullen dat jaar verscheept worden, op een totaal van 1,4 miljard mobiele toestellen met 5G-connectiviteit.

ABI ziet 5G en opvouwbare beeldschermen als twee belangrijke technologieën als het gaat om het transformeren van de smartphone-markt. Andere functionaliteiten die impact gaan hebben, zijn onder meer slimme biometrie (vingerafdruk- iris- en gezichtsherkenning) en meervoudige camera’s. Zij zullen de manier waarop smartphones ingezet worden volledig veranderen, verwacht de marktonderzoeker.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10