T-Mobile komt met voice-dienst om via Google Home te 'praten' met operator

T-Mobile komt met voice-dienst om via Google Home te 'praten' met operator

24-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Connectiviteit


T-Mobile speelt in op de lancering van de Google Home speakers in Nederland. De operator lanceert een voice-dienst waarmee alle klanten van T-Mobile, zowel consument als zakelijk, via Google kunnen ‘praten’ met T-Mobile.

Google biedt sinds 24 oktober zijn Google Home Speakers ook in Nederland aan. Met de speakers kunnen gebruikers smart home-apparatuur aansturen die werkt via het Google Home-platform, zoals apparatuur van Google-dochter Nest. Die biedt in Nederland onder meer slimme thermostaten en deurbellen aan.

Koppelen T-Mobile account aan Google Assistent

Met het commando ‘Hey Google, ik wil met T-Mobile praten’ kan de gebruiker nu een My T-Mobile account aan Google Assistent koppelen. Na koppeling van het profiel krijgt de dienst toegang tot bepaalde klantgegevens. Hiermee kan de gebruiker gericht vragen stellen over bijvoorbeeld dataverbruik of abonnementsduur. 

Alle self-service onderdelen die in de My T-Mobile app kunt geraadpleegd kunnen worden, zijn ook ontsloten naar de voice-dienst.  

Google Home speakers te koop

Vanaf vandaag is Google Home ook in Nederland te koop. De Home is een slimme speaker die via spraak opdrachten gegeven kan worden. Hij is er in twee varianten: Google Home en Home Mini.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie