WhatsApp biedt met stickers nieuwe optie voor verbeelden emoties

26-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Diensten


WhatsApp gaat stickers toevoegen aan de app. Dat maakt de IM-dochter van Facebook bekend op zijn blogsite. De komst van stickers was overigens al eerder aangekondigd. Er is een nieuwe sticker-button toegevoegd.

De stickers moeten mensen de mogelijkheid geven om zich op een andere manier en zonder woorden te uiten. Eerdere opties hiervoor waren emoji en animated gifs. De stickers worden de komende weken beschikbaar gesteld voor alle gebruikers op iOS en Android.

Voorbeelden van de stickers zijn een lachend theekopje of een gebroken hartje, waarmee gevoelens en emoties verbeeld kunnen worden op een manier die via woorden niet mogelijk is. Dat stelt WhatsApp in zijn blogpost van afgelopen donderdag.

De eerste reeks stickers is bedacht door ontwerpers van WhatsApp zelf. Daarnaast is er een aantal stickers van ander artiesten meegenomen. Er is ook ondersteuning voor stickerpakketten van derde partijen toegevoegd, zodat ontwerpers en ontwikkelaars stickers voor WhatsApp kunnen maken.

Stickers-apps derde partijen

Om dit te doen, heeft WhatsApp een set API's en interfaces toegevoegd waarmee sticker-apps ontwikkeld kunnen worden die stickers toevoegen aan WhatsApp op Android of iOS. De sticker-app is zoals elke andere app te publiceren in de Google Play Store of Apple App Store. Gebruikers die deze app downloaden en installeren, kunnen deze stickers meteen vanuit WhatsApp verzenden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie