Samsung haalt premium smartphone line-up overhoop

Samsung haalt premium smartphone line-up overhoop

26-10-2018  |  Martijn Kregting  |  Achtergrond informatie


Samsung wil zijn concurrentiepositie versus Apple en Chinese rivalen zoals Huawei, Xiaomi en Oppo/Vivo versterken. Het Zuid-Koreaanse concern gaat komend jaar zijn line-up van premium smartphones vernieuwen, een eerste 5G-smartphone lanceren, een goedkoper vlaggenschip introduceren en met zijn eerste opvouwbare toestel komen. Dat schrijft Bloomberg.

Zo zou Samsung onderhandelen met de Amerikaanse operator Verizon om een smartphone te lanceren met een 5G-modem. Verizon heeft dit jaar al een eerste commercieel 5G-netwerk gelanceerd in diverse steden, zoals Houston, Indianapolis, Los Angeles en Sacramento. Een distributiedeal voor de Galaxy S10 met de grootste mobiele operator in de VS moet helpen om de verkoop van Samsung eerste 5G-smartphone te verbeteren.

Goedkopere versie Galaxy S10

Verder wil Samsung drie versies van zijn Galaxy S vlaggenschip introduceren, waaronder een goedkopere variant die een breder publiek moet trekken. Samsung wil zo zijn A-reeks van goedkopere smartphones aanvullen met meer keuze, met name om de Chinese concurrenten de wind uit de zeilen te nemen. Die veroveren nu marktaandeel op Samsung met premium smartphones tegen lagere prijzen dan de Galaxy S.

De standaard S10 zou een Amoled scherm krijgen dat ongeveer even groot is als de 5,8 inch van de S9 en geen dual curve 'edge' scherm krijgen zoals dat de standaard is geworden voor premium toestellen van Samsung sinds de lancering van de galaxy Note Edge in 2014. Mogelijk zal ook een vingeradruksensor ontbreken. 

Twee varianten Galaxy F

Voor wat betreft het ontwerp van de verwachte (op)vouwbare Galaxy F, zou Samsung nog twijfelen tussen twee varianten: horizontaal vouwen (als een boek) of verticaal (als een clamshell). Eerder deden geruchten de ronde dat Samsung al over enkele weken zijn vouwbare model zo presenteren tijdens een event in San Francisco.

Samsung-medewerkers zouden zelf een voorkeur hebben voor de verticale variant, omdat die handiger in één hand te houden is. Het vouwbare toestel zou aan de buitenzijde een apart 4-inch beeldscherm krijgen voor basisfuncties, te gebruiken zonder het toestel open te vouwen. Een vingerafdruksensor zal waarschijnlijk ontbreken omdat dit technisch moeilijk te realiseren is in een vouwbaar ontwerp.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie