Nokia GSM waarschuwt voor bliksem inslag

Nokia GSM waarschuwt voor bliksem inslag

24-05-2007  |  de redactie


Om te voorkomen dat Nokia gebruikers het slachtoffer worden van bliksem inslagen heeft Nokia een methode ontwikkeld om middels de mobiele telefoon op voorhand bliksem inslagen te signaleren.

Door de nieuwe technologie zal het mogelijk zijn om middels een reguliere Bluetooth module, WiFi module, GSM module of radio ontvanger op voorhand een bliksem inslag op te sporen. Zo zullen er minder slachtoffers vallen door bliksem inslagen. Door één van eerder genoemde modules op een bepaalde manier in te stellen kan het aantal elektrisch geladen deeltjes in de lucht gemeten worden.

De elektrisch geladen deeltjes in de lucht geven een bepaalde radioactieve straling af. De frequentie van deze straling geeft aan hoe ver de persoon verwijderd is van een bliksem inslag. Door extra software te implementeren in de mobiele telefoon kan de meting van de elektrische deeltjes omzetten in data, waarna het mobieltje waarschuwingen afgeeft indien er gevaar dreigt.

Deze extra mogelijkheid voor de mobiele telefoon zou erg praktisch kunnen zijn, dit daar er jaarlijks verschillende slachtoffers vallen door bliksem inslagen. Ook is het wel eens voor gekomen dat de bliksem insloeg in een mobiele telefoon.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie