'Samsung komt volgend jaar met drie Galaxy S10 modellen'

'Samsung komt volgend jaar met drie Galaxy S10 modellen'

29-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens de nieuwste geruchten komt Samsung begin volgend jaar met drie Samsung Galaxy S10 modellen. Naast opvolgers voor de huidige Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+, komt er ook nog een derde 'budget' model. Daarbij lijkt Samsung de strategie van Apple te kopiëren.

Apple onthulde in september van dit jaar de Apple iPhone XS en iPhone XS Max als haar dure 'premium' modellen iPhones. Daarnaast kwam Apple ook met een iets goedkopere Apple iPhone XR, die sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar is.

Als de jongste geruchten kloppen, gaat Samsung begin 2019 hetzelfde trucje ook gebruiken en komt naast twee premium Galaxy S10 modellen ook met een goedkoper Galaxy S10 model. Dit laatste, goedkopere model zou moeten concurreren tegen toestellen van bijvoorbeeld OnePlus, Oppo en Huawei.

Plat beeldscherm voor budget Samsung Galaxy S10

Het goedkopere model krijgt waarschijnlijk een 'plat' beeldscherm. De laatste keer dat Samsung een high-end smartphone heeft uitgebracht met een plat beeldscherm was in 2016 (de Samsung Galaxy S7). De twee duurdere modellen worden de échte opvolgers voor de huidige Galaxy S9 en Galaxy S9+ en krijgen beeldschermen waarbij de randen van het beeldscherm gebogen zijn.

Hoog screen-to-body ratio

Rondom de Samsung Galaxy S10 doen steeds meer geruchten de ronde. De jongste speculaties suggereren dat het beeldscherm van de twee 'premium' Galaxy S10 modellen een nóg groter oppervlak van het toestel bedekken. Het zou gaan om een screen-to-body ratio van meer dan 93 procent. Hierdoor is geen ruimte meer voor de front-camera. Dit zou Samsung naar verluidt oplossen door in het beeldscherm een klein gaatje te maken voor de front-camera.

Vingerafdruksensor in beeldscherm Galaxy S10

Opnieuw wordt gesuggereerd dat Samsung in de Galaxy S10 de vingerafdruksensor in het beeldscherm gaat integreren. Geruchten hierover doen al meerdere jaren de ronde, maar dit lijkt nu wel werkelijkheid te gaan worden. Concurrenten van Samsung, zoals Oppo, Vivo en Huawei, hebben al diverse smartphones uitgebracht waarbij de vingerafdruksensor in het beeldscherm is verwerkt.

Om de prestaties van de Galaxy S10 verder op te krikken, gaat Samsung hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van UFS 3.0 geheugen. Dit nieuwe type geheugen biedt nog hogere lees- en schrijfsnelheden vergeleken met UFS 2.0 en UFS 2.1 geheugen dat nu in veel smartphones wordt gebruikt.

Grotere accu maar geen 3,5 mm audio uitgang

De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+ gaat waarschijnlijk verder omhoog richting de 4.000 mAh. Om ruimte te maken voor een grotere accu en een bijna randloos beeldscherm, neemt Samsung in de Galaxy S10 en S10+ afscheid van de 3,5 mm audio uitgang.

Triple-camera voor de Samsung Galaxy S10

Naast de front-camera die in het beeldscherm is verwerkt, krijgt de Galaxy S10 en Galaxy S10+ aan de achterzijde waarschijnlijk een triple-camera. Dit lijkt op de camera-configuratie die Huawei sinds begin dit jaar al toepast in bijvoorbeeld de Huawei P20 Pro en Huawei Mate 20 Pro. Op welke manier de triple-camera in de Galaxy S10 / S10+ opgebouwd zal zijn is momenteel nog niet bekend. Er kan wel met een schuin oog gekeken worden naar de onlangs gepresenteerde Galaxy A7 en Galaxy A9 die respectievelijk over een triple- en een quatro-camera beschikken.

De Samsung Galaxy S10-serie wordt waarschijnlijk in februari 2019 op of rondom het Mobile World Congress in Barcelona geïntroduceerd. De toestellen liggen vermoedelijk medio maart 2019 in de winkels.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie