Ontwerp aankomende nieuwe Apple iPad Pro lekt uit via iOS 12.1

29-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Fanatiekelingen die er hun hobby van hebben gemaakt om in de broncode van besturingssystemen te gaan graven naar aanwijzingen over toekomstige producten, hebben in iOS 12.1 pictogrammen gevonden die een goede indruk geven van de vormgeving van de aankomende Apple iPad Pro 2018. Deze nieuwe iPad wordt deze week officieel door Apple gepresenteerd.

Apple heeft reeds door laten schemeren dat er morgen in New York een groot introductie event op de agenda staat. Waarschijnlijk gaat Apple tijdens dit evenement ook twee nieuwe iPad Pro tablets presenteren. In iOS 12.1, de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem, zijn iconen aangetroffen die een goed beeld bij de vormgeving van de nieuwe Apple iPad Pro (2018) geeft.

Icoon toont vormgeving nieuwe Apple iPad Pro (2018)
Icoon toont vormgeving nieuwe Apple iPad Pro (2018)

Het icoon toont een iPad met afgeronde hoeken, geen Home-knop en geen zogenaamde 'notch' in het beeldscherm. Een interessant aspect van dit pictogram is hoe groot de randen zijn vergeleken met de recente iPhones. Waarschijnlijk heeft Apple het icoon van iets dikkere randen voorzien dan daadwerkelijk het geval zal zijn.

Een ander interessant detail is dat de aan/uit nog steeds bovenaan de iPad is geplaatst, terwijl nieuwe iPhone-modellen de aan/uit toets aan de zijkant hebben en gebruikt kan worden om Siri op te roepen, schermafbeeldingen te maken en het apparaat uit te schakelen met diverse toetscombinaties.

Er wordt al langer gesuggereerd dat de vormgeving van de nieuwe iPads gaat veranderen. Het beeldscherm blijft waarschijnlijk ongeveer even groot, maar de randen rondom het beeldscherm worden flink smaller. De hoeken van het beeldscherm zullen rond lopen. Verder is duidelijk dat de nieuwe iPads over Face ID beschikken omdat de hometoets onder het beeldscherm gaat verdwijnen.

Geen 3,5 mm audio uitgang meer

Een andere belangrijke constatering is dat de nieuwe iPad Pro modellen niet langer over een 3,5 mm audio aansluiting zullen beschikken. Apple nam in 2016 al afscheid van 3,5 mm audioaansluitingen op haar Apple iPhones.

De introductie van de nieuwe Apple iPad Pro modellen zal morgen, dinsdag 30 oktober, in New York gaan plaatsvinden. Waarschijnlijk gebruikt Apple het event ook voor de aankondiging van andere producten zoals Mac computers.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie