Apple introduceert nieuwe iPad Pro modellen met groter beeldscherm en Face ID

30-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Apple heeft in New York haar nieuwe generatie iPad Pro tablets onthuld. De nieuwe generatie iPad Pro tablets verschijnen in twee formaten, waarbij het kleinste formaat een groter beeldscherm heeft gekregen en het grootste formaat een stuk kleiner in omvang is geworden dankzij flink smallere schermranden. Nieuw is de aanwezigheid van Face ID gezichtsherkenning.

Apple richt de Apple iPad Pro tablets vooral op zakelijke gebruikers. Dit is ook duidelijk zichtbaar aan de verkoopprijzen die beginnen bij 899 euro en oplopen tot maar liefst 1.949 euro voor het grootste en meest uitgebreide model qua opslagcapaciteit en connectiviteit. Daarmee zijn de nieuwe iPad Pro tablets qua prijs vergelijkbaar met veel high-end laptops.

Twee nieuwe Apple iPad Pro modellen
Twee nieuwe Apple iPad Pro modellen

Het kleinste formaat Apple iPad Pro heeft nu een beeldscherm van 11 inch, 0,5 inch groter dan het beeldscherm in de Apple iPad Pro van vorig jaar. Apple heeft in dit model een groter beeldscherm geplaatst, zonder dat dit effect heeft gehad op het formaat van de tablet. De schermranden zijn een stuk dunner geworden en Apple heeft afscheid genomen van de fysieke home-toets met Touch ID vingerafdruksensor.

Het grotere iPad Pro model heeft nog steeds een 12,9 inch beeldscherm, maar het formaat van dit model is een stuk kleiner geworden doordat de schermranden behoorlijk smaller zijn gemaakt. Ook op het 12,9 inch model is de home-toets met Touch ID vingerafdruksensor opgeofferd om tot een compactere iPad te komen. In plaats van de Touch ID vingerafdruksensor beschikken beide nieuwe iPad Pro modellen nu over Face ID gezichtsherkenning, iets dat Apple sinds vorig jaar ook gebruikt in haar iPhone X-serie.

Apple A12X Bionic processor

Beide nieuwe Apple iPad Pro modellen worden aangedreven door de nieuwe Apple A12X Bionic processor. Specificaties over deze processor heeft Apple niet gedeeld, maar volgens Apple maakt deze processor beide iPad Pro modellen sneller dan 92 procent van alle laptops die tot juni van dit jaar op de markt zijn verschenen.

De iPad Pro modellen zullen qua opslagcapaciteit in maar liefst vier varianten uitgebracht worden: modellen met 64 GB, 256 GB, 512 GB en nu ook 1 TB aan opslagcapaciteit. Verder komen de iPad Pro modellen beschikbaar in een Wi-Fi only versie en een Wi-Fi + LTE versie waarbij deze laatste uitvoering gibabit LTE verbindingen ondersteunt.

Tweede generatie Apple Pencil

De nieuwe iPad Pro tablets kunnen gebruikt worden in combinatie met de tweede generatie Apple Pencil. Deze is nu magnetisch, waardoor deze op de iPad Pro 'vastgemaakt' kan worden. Zodra de Apple Pencil tegen de iPad Pro gehouden wordt, zal deze draadloos opgeladen worden. Ook kan de Apple Pencil op deze manier gekoppeld worden met de tablet.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Apple iPad Pro tablets gaan op 7 november in de verkoop. De tablets komen beschikbaar in de kleuren zilver en Space Gray in onderstaande uitvoeringen en tegen onderstaande prijzen:

  iPad Pro 11 Wi-Fi iPad Pro 11 Wi-Fi + LTE iPad Pro 12.9 Wi-Fi iPad Pro 12.9 Wi-Fi + LTE
64 GB € 899 € 1.069 € 1.119 € 1.289
256 GB € 1.069 € 1.239 € 1.289 € 1.459
512 GB € 1.289 € 1.459 € 1.509 € 1.679
1 TB € 1.729 € 1.899 € 1.949 € 2.119

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie