Samsung presenteert camerasensoren vermoedelijk voor Galaxy S10

31-10-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung zal waarschijnlijk in februari 2019 de nieuwe Samsung Galaxy S10 serie gaan presenteren. Vooruitlopend op deze introductie heeft Samsung twee nieuwe camerasensoren onthuld die vermoedelijk gebruikt zullen gaan worden in de nieuwe Galaxy S10 toestellen.

Samsung heeft aangekondigd dat het bedrijf voor het eind van dit jaar de massaproductie van de nieuwe Isocell Bright GD1 en Isocell Bright GM1 op gaat starten. De nieuwe camerasensoren zullen voor het eind van dit jaar voor smartphone fabrikanten beschikbaar komen, dus ook voor Samsung zelf. Het gaat om high-end camera sensoren met resoluties van 32- en 48-megapixel die zowel los als in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden in smartphones.

Dit zijn waarschijnlijk de camerasensoren voor de nieuwe Samsung Galaxy S10
Dit zijn waarschijnlijk de camerasensoren voor de nieuwe Samsung Galaxy S10

De camerasensoren zijn een stuk kleiner geworden dan voorgaande generaties van Samsung's Isocell camera's. Dit omdat er steeds minder ruimte beschikbaar is voor camera's in smartphones doordat schermranden steeds kleiner worden. De configuratie van de twee camerasensoren samen lijkt sterk op de cameraconfiguratie in de huidige Galaxy S9+. Net als de camera in de Galaxy S9+ kunnen de nieuwe Isocell camerasensoren vier pixels samenvoegen tot één pixel om zo een hogere beeldkwaliteit en lichtgevoeligheid te realiseren. Dit zorgt ervoor dat de camera's ook bij weinig licht goed kunnen functioneren.

De camerasensoren beschikken beide over optische beeldstabilisatie. Het GD1 model beschikt daarnaast ook over HDR ondersteuning.

Aangezien de camerasensoren zijn bedoeld voor high-end smartphones en de configuratie duidelijk een opvolger is voor de camerasensoren die Samsung in de huidige Galaxy S9 en Galaxy S9+ gebruikt, lijkt het voor de hand te liggen dat deze camerasensoren begin volgend jaar in de verwachte Samsung Galaxy S10-serie aangetroffen kan worden. De Samsung Galaxy S10 wordt waarschijnlijk op zondag 24 februari in Barcelona gepresenteerd voorafgaand aan het Mobile World Congress.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie