'LG presenteert eerste buigbare smartphone in januari'

'LG presenteert eerste buigbare smartphone in januari'

01-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG gaat mogelijk al tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, begin januari, haar buigbare smartphone presenteren. Naar alle waarschijnlijkheid zal het toestel pas in de loop van 2019 op de markt gaan verschijnen.

Samsung, LG, Huawei en enkele Chinese smartphone producenten strijden momenteel om twee primeurtjes: Welke fabrikant weet als eerste een buigbare of opvouwbare smartphone te presenteren en welke fabrikant slaagt erin een dergelijk toestel als eerste in de handen van consumenten te leggen?

Van Samsung wordt verwacht dat het bedrijf het eerste opvouwbare toestel op 7 november tijdens haar Samsung Developer Conference in San Francisco gaat tonen. Volgens nieuwe geruchten zal LG begin januari haar concept van een opvouwbare smartphone gaan presenteren tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde tech-insider Evan Blass.

Op zoek naar toegevoegde waarde

LG heeft al door laten schemren dat het bedrijf - net als Samsung - aan een opvouwbare smartphone werkt. Eerder werd nog de verwachting uitgesproken dat dit toestel pas in de tweede helft van 2019 uitgebracht zou gaan worden. LG geeft, net als Samsung, aan dat een dergelijk toestel pas wordt uitgebracht op het moment dat het opvouwbare of buigbare element voldoende toegevoegde waarde heeft voor de consument. Details over het toestel van LG zijn er nog niet.

Van Huawei wordt verwacht dat het bedrijf in het tweede of het derde kwartaal van 2019 haar eerste buigbare of opvouwbare smartphone zal gaan presenteren.

Wie pakt welke primeur?

Op dit moment is nog steeds niet duidelijk welke fabrikant welke primeur gaat pakken. De kansen lijken voor alle smartphone fabrikanten nog helemaal open te liggen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie