Apple activeert energiemanagement systeem voor iPhones uit 2017

01-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gebruikers van de Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X, die vorig jaar op de markt zijn gekomen, ontvangen met de nieuwe iOS 12.1 update het omstreden 'energiemanagement systeem' dat deze toestellen trager gaat maken op het moment dat de accu verslijt.

Vandaag de dag communiceert Apple er eerlijker en duidelijker over dan voorheen en is het energiemanagement systeem duidelijker zichtbaar in het iOS besturingssysteem. Voorheen deed Apple dit niet, totdat eind vorig jaar werd ontdekt dat Apple oudere iPhones bewust trager maakt. Volgens Apple doet het bedrijf dit om te voorkomen dat iPhones uitvallen op het moment dat de kwaliteit van de accu achteruit gaat.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

De ontdekking van dit energiemanagement systeem liet vorig jaar behoorlijk wat stof opwaaien. Apple werd er zels van beschuldigd dat het bedrijf oudere iPhones bewust 'verouderde' met nieuwe iOS versies. Na verloop van tijd worden iPhones zo traag dat ze niet meer bruikbaar zouden zijn. Het vervangen van de accu blijkt in dat geval de oplossing, maar dat heeft Apple nooit duidelijk gecommuniceerd.

De Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X zijn nu iets meer dan een jaar oud. Net als vorig jaar voegt Apple met iOS 12.1 nu ook de energiemanagement optie toe aan deze drie toestellen. Dat betekent dat het iOS besturingssysteem nu actief de conditie van de accu's in deze toestellen gaat meten en de performance van de iPhones gaat aanpassen op de conditie van de accu. Dat betekent waarschijnlijk dat gebruikers die deze toestellen al een jaar in gebruik hebben vertragingen gaan opmerken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie