Chinees bedrijf Royole 'steelt' primeur eerste opvouwbare smartphone

01-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het onbekende Chinese bedrijf Royole heeft 's werelds eerste opvouwbare smartphone gepresenteerd. De 'Royole FlexPai' heeft ingeklapt het formaat van een smartphone en uitgeklapt het formaat van een compacte tablet.

Het nog onbekende Chinese bedrijf 'Royole' heeft voor de neus van Samsung, LG en Huawei de primeur weggekaapt door de eerste opvouwbare smarpthone te presenteren. Het toestel luistert naar de naam 'FlexPai'.

Royole Flexpai
Royole Flexpai

Het beeldscherm van de FlexPai kan dubbelgevouwen worden. Daarbij scharniert het apparaat aan de achterzijde. Dichtgeklapt is het apparaat nagenoeg helemaal rondom voorzien van een beeldscherm. Uitgeklapt ontstaat een tablet met een OLED beeldscherm van 7,8 inch met een Full HD+ beeldschermresolutie.

Onaangekondigde high-end Snapdragon 8150 processor

De FlexPai draait volgens Royole op een nog niet aangekondigde Qualcomm processor. Vermoedelijk gaat het om de Qualcomm Snapdragon 8150, de opvolger voor de huidige Qualcomm Snapdragon 845 processor. De Snapdragon 8150 processor wordt waarschijnlijk de high-end smartphone processor voor 2019. Daarbij beschikt het apparaat over 8 GB werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagcapaciteit. Er is verder een geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 256 GB beschikbaar.

Royole FlexPai
Royole FlexPai

Verder is bekend dat de Royole FlexPai is uitgevoerd met een 16- en een 20-megapixelcamera. In uitgevouwen toestand is het apparaat 7,6 mm dik. Het apparaat is uitgerust met een 3.800 mAh accu.

Voor Chinese markt

De FlexPai is waarschijnlijk vooral voor de Chinese markt bedoelt. Het apparaat heeft een verkoopprijs van omgerekend 1.160 euro. De FlexPai zal in zogenaamde 'flash sales' verkocht gaan worden, een bekende Chinese tactiek om veel 'buzz' rondom producten te genereren en te maskeren dat er slechts kleine aantallen van een product beschikbaar zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie