Spotify groeit door naar 87 miljoen betalende gebruikers

Spotify groeit door naar 87 miljoen betalende gebruikers

02-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Uit de jongste cijfers van Spotify blijkt dat de streaming muziek dienst nu wereldwijd 87 miljoen betalende gebruikers heeft. Daarmee is het aantal betalende gebruikers afgelopen kwartaal met 4 miljoen gegroeid.

Streaming muziekdienst Spotify groeit erg hard, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die Spotify heeft gepubliceerd. Spotify is sinds begin dit jaar een beursgenoteerd bedrijf. De kwartaalcijfers die Spotify vandaag publiceert zijn de derde kwartaalcijfers die naar buiten worden gebracht sinds de beursnotering.

Het aantal betalende gebruikers is in één jaar tijd met 40 procent gestegen naar 87 miljoen aan het einde van het derde kwartaal van 2018. Totaal telt Spotify nu 191 miljoen gebruikers, waarvan dus 104 miljoen gebruikers die nog niet betalen voor Spotify.

Begin dit jaar sprak Spotify al de ambitie uit om voor het eind van het jaar de grens van 200 miljoen gebruikers te doorbreken. Spotify heeft die verwachtingen nu concreter weggezet. Het bedrijf verwacht aan het eind van dit jaar tussen de 199 en 206 miljoen gebruikers te tellen, waarvan tussen de 93 en 96 miljoen betalende gebruikers.

Rode cijfers

Ondanks de sterke stijging in het aantal gebruikers, boekte Spotify afgelopen kwartaal een verlies van 6 miljoen euro. Dat is minder dan in het derde kwartaal van 2017 toen het verlies uitkwam op 73 miljoen euro. Het verlies ligt nu ook lager dan in het tweede kwartaal van 2018. Toen bleef er onderaan de streep nog een negatief saldo van 90 miljoen euro over.

De omzet van Spotify is door het gestegen aantal betalende gebruikers wel flink toegenomen. Spotify boekte een omzet van 1,35 miljard euro, tegenover net iets meer dan 1 miljard euro in het derde kwartaal van 2017. Daarmee is de omzet van Spotify met 31 procent gegroeid jaar-op-jaar, maar is wel zichtbaar dat de gemiddelde omzet per gebruiker is gedaald.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie