Apple ontwikkelt iPhones met 5G ondersteuning

Apple ontwikkelt iPhones met 5G ondersteuning

05-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple werkt samen met Intel aan chips voor toekomstige iPhones waarmee iPhones 5G ondersteuning krijgen. De eerste iPhones met 5G ondersteuning zouden in 2020 moeten gaan verschijnen.

2020 wordt steeds vaker genoemd als het jaar van 5G. Op dit moment wordt wereldwijd al getest met 5G netwerken. 2020 belooft het doorbraakjaar te gaan worden, waarbij in diverse landen de eerste 5G netwerken commerciëel actief zullen gaan worden.

Alle smartphone fabrikanten sorteren al voor op de komst van 5G netwerken. Vanaf 2019 zijn de eerste chipsets voor smartphones beschikbaar waarmee smartphones al geschikt gemaakt kunnen worden voor 5G. Uit nieuwe informatie blijkt dat ook Apple ontwikkelt aan een chipset voor iPhones waarmee iPhones in de toekomst 5G ondersteuning gaan krijgen.

iPhones voor 2020 krijgen 5G ondersteuning

Apple zou van plan zijn om haar modellen in 2020 te gaan voorzien van 5G ondersteuning. Op dit moment werkt Apple samen met Intel aan de eerste prototypes van de 5G chipsets voor deze toekomstige generatie iPhones.

Apple en Intel zouden al langere tijd een chipset met het rugnummer '8160' testen. Dit prototype heeft nog last van wat kinderziektes, waaronder een hoog energieverbruik en warmteproductie. Daarom zou er nu een tweede prototype in ontwikkeling zijn met het rugnummer '8161', waarbij deze problemen al een stuk verminderd zouden zijn.

Het rommelt rondom chipleveranciers Apple

Volgens ingewijden ligt de ontwikkeling van de 5G chip voor toekomstige iPhones op schema. Of toekomstige iPhones daadwerkelijk een 5G chipset van Intel gaan krijgen is nog de vraag. Apple heeft een flink conflict met Qualcomm waardoor Apple geen chips van Qualcomm betrekt. Naast Intel zou Apple ook in gesprek zijn met MediaTek. De meeste chips van Apple worden momenteel door het Taiwanese TSMC geproduceerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie