'Opvouwbare smartphone Samsung heeft twee beeldschermen'

05-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Verwacht wordt dat Samsung aanstaande woensdag tijdens haar Samsung Developer Conference in San Francisco de eerste details gaat delen over haar opvouwbare smartphone. Op de valreep zij nog nieuwe geruchten over dit toestel verschenen die stellen dat de smartphone over twee beeldschermen zal beschikken.

Vorige week kaapte de onbekende Chinese smartphone producent Royole de primeur voor de ogen van Samsung weg om de eerste opvouwbare smartphone ter wereld te presenteren. Samsung komt waarschijnlijk aanstaande woensdag met haar eerste concept van een opvouwbare smartphone. Samsung hint er zelf al langer op dat het bedrijf tijdens haar Samsung Developer Conference (SDC) in San Francisco de eerste opvouwbare smartphone gaat presenteren.

Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet
Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet

Volgens de allerlaatste geruchten zal het opvouwbare toestel van Samsung over twee beeldschermen beschikken. Daarmee zal het toestel er anders uit zien dan de Royole FlexPai die vorige week werd gepresenteerd. Bij het toestel van Samsung kan het grootste beeldscherm dichtgeklapt en dubbelgevouwen worden. Daarbij zit dit beeldscherm aan de binnenzijde. Samsung heeft aan de buitenzijde een tweede beeldscherm geplaatst dat plat zou zijn. Bij de Royole FlexPai wordt het beeldscherm naar buiten toe omgevouwen, waarmee het beeldscherm de voor- en achterzijde alsmede één zijkant van het toestel bekleed.

Compacte smartphone met groot beeldscherm binnenin

Volgens de laatste informatie meet het opvouwbare beeldscherm in het opvouwbare toestel van Samsung een diagonaal van 7,29 inch. Daarmee zou het toestel in opengevouwen toestand een compacte tablet zijn. Het beeldcherm aan de buitenzijde is met een diagonaal van 4,58 inch naar huidige maatstaven erg compact.

Samsung zou volgens de geruchten momenteel slechts 100.000 opvouwbare beeldschermen per maand kunnen produceren, wat aangeeft dat Samsung het opvouwbare toestel waarschijnlijk nog niet op korte termijn in grote aantallen op de markt kan brengen. Mogelijk houdt Samsung het daarom aanstaande woensdag enkel bij een aankondiging en zal het mogelijk nog tot ver in 2019 duren voordat dit toestel daadwerkelijk op de markt verschijnt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie