Google brengt kleine Android beveiligingsupdate voor november uit

Google brengt kleine Android beveiligingsupdate voor november uit

06-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft de beveiligingsupdate voor Android voor oktober vrijgegeven. De beveiligingsupdate voor oktober is met patches voor 36 kwetsbaarheden wat kleiner dan gemiddeld.

Sinds Google in de zomer van 2015 werd geconfronteerd met het extreem gevaarlijke Stagefright-lek in het Android besturingssysteem, brengt Google iedere maand een beveiligingsupdate uit voor het Android besturingssysteem. In de elfde beveiligingsupdate van 2018 heeft Google naar eigen zeggen 36 kwetsbaarheden opgelost, 10 meer dan vorige maand.

De update voor november is met 36 patches iets kleiner dan gemiddeld. Vorig jaar lostte Google gemiddeld 60 tot 80 problemen per maand op. De grootste update tot nu toe is de update van april van dit jaar. In deze update werden maar liefst 312 kwetsbaarheden opgelost. Wanneer naar alle updates gekeken wordt die zijn uitgebracht sinds 2015, ligt het gemiddelde op ongeveer 40 tot 50 patches per maand.

Van de 36 kwetsbaarheden die Google middels de update voor oktober heeft verholpen, werden er zeven door Google aangemerkt als 'zeer kritisch', De overige kwetsbaarheden hadden volgens Google een hoge of gemiddelde prioriteit zo blijkt uit het Security Bulletin van Google.

Beschikbaarheid

De nieuwe beveiligingsupdate is reeds beschikbaar voor de Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, de Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL en alle Android One smartphones. De update is daarnaast ook beschikbaar voor smartphone fabrikanten die de beveiligingsupdate kunnen verwerken in toekomstige software updates. Diverse fabrikanten voorzien hun toestellen op regelmatige basis van updates waarin de beveiligingsupdates van Google zijn verwerkt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie